MINISTRUL GERMAN DE FINANŢE AVERTIZEAZĂNivelul ridicat al datoriei şi lichidităţii - risc major la adresa economiei mondiale

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2017

Nivelul ridicat al datoriei şi lichidităţii - risc major la adresa economiei mondiale

Nivelul ridicat al datoriei globale şi al lichidităţii reprezintă un risc major la adresa economiei mondiale, a avertizat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, într-un interviu acordat publicaţiei britanice Financial Times (FT), conform Agerpres.

Wolfgang Schauble va prelua funcţia de preşedinte al noului Bundestag (Parlamentul Germaniei) rezultat în urma alegerilor desfăşurate luna trecută.

Wolfgang Schaable, un eurofil care în ultimii opt ani a fost ministru de Finanţe al uneia dintre cele mai mari economii mondiale, susţine că există pericolul formării "unor noi bule" din cauza miilor de miliarde de dolari pompate pe pieţe de băncile centrale.

De asemenea, oficialul german a avertizat în legătură cu riscurile la adresa stabilităţii zonei euro, în special cele provocate de creditele neperformante acumulate în timpul crizei şi care afectează bilanţurile băncilor.

Votul din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) a demonstrat cât de "prostesc este să asculţi demagogii care spun: plătim prea mult pentru Europa", a declarat Wolfgang Schäuble pentru FT.

Acesta a adăugat: "În ciuda faptului că au avut o contribuţie majoră la integrarea europeană, pe termen scurt asta nu va ajuta Marea Britanie".

"Economiştii din întreaga lume sunt îngrijoraţi de sporirea riscurilor cauzate de acumularea de lichidităţi şi de creşterea datoriei publice şi private. Eu însămi sunt îngrijorat de asta", a explicat ministrul german de Finanţe.

Acesta a apărat austeritatea, spunând că acest cuvânt "reprezintă modul anglo-saxon în care este descrisă o politică financiară solidă care nu vede că un nivel ridicat al deficitului ar fi un lucru bun".

Actualul boom economic din Germania, cu majorarea cererii interne, a investiţiilor, rata scăzută a şomajului, reprezintă o motivare a politicii economice care s-a bazat pe respectarea regulilor şi evitarea deficitelor. Conform acestor reglementări, Germania înregistrează din 2014 bugete echilibrate.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro