MINISTRUL MEDIULUI, COSTEL ALEXE:În 2050, să ajungem la neutralitatea climatică

Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu /

Problema schimbărilor climatice reprezintă o preocupare majoră pentru Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Ministrul Costel Alexe şi-a exprimat speranţa că ţara noastră să fie în topul european în ceea ce priveşte neutralitatea climatică:

"Săptămâna trecută, la COP25 Madrid, am susţinut cauza României şi, evident, a Uniunii Europene, de a ajunge ca în termen cât mai scurt să facem totul să ne atingem ţintele. Sper ca România să fie în topul ţărilor care vor implementa toate aceste măsuri ca, în 2050, să ajungem şi noi, ca întreaga Europă, la neutralitatea climatică. În această lună de zile, împreună cu colegii din minister, am reuşit să deblocăm o serie de proiecte blocate în birocraţie. România trebuie să fie pregătită să facă faţă mult mai bine acestor schimbări climatice. Dacă noi, cei din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, nu suntem amfritrioni împotriva schimbărilor climatice la nivel de societate, la nivel de mentalitate, în industrie şi economie, atunci cine... Am vorbit cu colegii de la minister să facem ca această Comisie interministerială pentru Schimbări Climatice să se întâlnească, să avem un grup de lucru şi sper ca într-un timp cât mai scurt ministerul nostru să pună pe agenda publică aceste temeri. Este primordial să ne racordăm la tot ceea ce înseamnă politică şi viziune a Uniunii Europene".

Cea de-a 25-a Conferinţă asupra schimbărilor climatice desfăşurată la Madrid s-a încheiat duminică, devenind cea mai lungă din toate timpurile pe această temă având în vedere că a durat 14 zile. COP25, la care au asistat reprezentanţi din aproape 200 de ţări şi care în ziua inaugurării, luni 2 decembrie, a beneficiat de prezenţa a peste 50 de şefi de stat şi de guvern, a aprobat documentul "Chile-Madrid. Time to action", care poartă titlul sub care s-a desfăşurat summitul şi care a avut loc la Madrid, în capitala Spaniei, după ce s-a renunţat la organizarea sa în Chile, ca urmare a tulburărilor sociale. Viitoarea Conferinţă a ONU dedicată climei va fi cea de la Glasgow, din Marea Britanie, care va găzdui COP26.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS