Revista BURSA Construcţiilor

Ministrul Muncii şi alte aproximativ 200 de persoane au luat parte la un marş împotriva violenţei domestice

V.L.
Politică / 16 octombrie 2016

Sursă foto: Feminism Romania, Facebook

Sursă foto: Feminism Romania, Facebook

Aproximativ două sute de oameni au ieşit, sâmbătă, în stradă, la marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", pentru a condamna formele de violenţă împotriva femeilor, la eveniment fiind prezent şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, care a anunţat că urmează o serie de schimbări legislative pentru a combate acest fenomen.

"Categoric mă alătur astăzi acestui marş pentru a transmite un mesaj clar: stop violenţei domestice. Sunt trei planuri pe care trebuie sa acţionăm. Planul individual, pentru că, până la urmă, fiecare dintre noi trebuie să ştie că trebuie să acţioneze când vede un act de violenţă domestică. În acelaşi timp, victimele trebuie să înţeleagă că este un lucru care nu este firesc, să actioneze şi ele, să apeleze la ajutor, pentru că, de multe ori, victimele sunt considerate vinovate, ceea ce este anormal. Al doilea plan este cel de comunitate. Rudele, vecinii, prietenii sunt cei la care se apelează de obicei în caz de violenţă domestică şi trebuie să înţeleagă că nu trebuie să rămână indiferenţi. Şi nu în ultimul rând, planul restricţional, Guvernul, în parteneriat cu societatea civilă, încearcă, pe de-o parte să respecte angajamentul internaţional, dar nu doar din această cauza trebuie să acţionăm ca societatea noastră să îşi schimbe atitudinea şi ca legislaţia şi politicile publice să combată acest flagel", a declarat Dragoş Pîslaru, potrivit News.ro.

Acesta a adăugat că urmează, până la sfârşitul acestui an, ca legislaţia în ceea ce priveşte violenţa domestică să fie schimbată şi că se lucrează la crearea unui centru de urgenţe pentru victime.

"În parteneriat cu societatea civilă lucrăm la acel ordin de interdicţie care să poată să determine viteză imediată de reacţie când se constată violenţă domestică. Lucrăm, în acelaşi timp, la centrul de urgenţe pentru victime şi la un întreg cadru de legislaţie care să crească, de exemplu, pedepsele în cazul violenţei domestice. Este realizabil, credem că vom putea scoate legislaţia până la sfârşitul acestui an", a mai spus ministrul Muncii.

Marşul, la care au participat aproximativ 200 de oameni, a durat aproape două ore şi a urmat traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei. Participanţii au strigat mesaje, precum "Cine nu acţionează este complice cu agresorii", "Vrem politici potrivite, nu în pumni să fim strivite" şi "Cea mai mică lovitură, nu e dragoste, e ură". Marşul a avut ca scop condamnarea formelor de violenţă domestică. ONG-urile cer autorităţilor, printre altele, un ordin de protecţie care să poată fi emis în regim de urgenţă de poliţie, imediat după constatarea actului de violenţă. De asemenea, activiştii vor să fie create centre specializate pentru cazurile de viol şi violenţă sexuală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum o fi violența sălbatică (animalică) dacă "violența domestică" se lasă cu pumni?

    Nu mai violentați limba română cu traduceri aberante din limba engleză, măi oengiștilor. Dacă tot vă doare subiectul ăsta, măcar spuneți-i românește, "violența în familie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro