Ministrul Novak se implică în scandalul de la gimnastică

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 aprilie

Sursa foto: facebook/EduardCarolNovak

Sursa foto: facebook/EduardCarolNovak

Gimnastica nu are parte de linişte, chiar dacă la nivelul performanţelor internaţionale există o uşoară revenire după declinul accentuat din ultimii ani. Ministrul Sportului, Eduard Novak a anunţat că este alături de Federaţia Română de Gimnastică şi că atmosfera tensionată din for nu face bine nimănui, el precizând că pentru performanţă este nevoie de stabilitate şi solidaritate.

Ministrul Sportului a declarat: "Obiectivul meu, obiectivul nostru, al tuturor celor implicaţi în dezvoltarea sportului de performanţă, trebuie să fie unul comun: reclădirea unui sistem sănătos, modern, principial, care să conducă la revenirea noastră, ca ţară, în elita mondială. În acest sens, consider că federaţiile care au demonstrat preocupare, strategie şi rezultate trebuie susţinute". Sunt alături de Federaţia Română de Gimnastică în planul ambiţios pe care şi l-a propus. Rezultatele şi evoluţia gimnaştilor români la Campionatele Europene de seniori de la Antalya şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Antalya arată evoluţie. Sunt şanse să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Atmosfera tensionată din federaţie, ca şi scandalurile repetate apărute în mass-media, nu fac bine nimănui. Performanţa are nevoie de stabilitate şi solidaritate. Din toate considerentele de mai sus, apreciez că trebuie făcute eforturi în continuare pentru remedierea acestor disfuncţionalităţi, pentru a nu crea crize care sa afecteze sportivii şi pregătirea lor".

Acesta a mai adăugat: "În urma analizei pe care am făcut-o cu conducerea federaţiei, am decis să sprijin în continuare demersurile de reformare şi de identificare a celor mai bune soluţii pentru obţinerea performanţelor într-un mediu sigur. Sportul românesc, implicit gimnastica, atât de iubită şi de respectată pentru istoria ei legendară, are nevoie de metode moderne de pregătire, de evoluţie şi aliniere la realităţile sportului actual. Avem copii şi sportivi promiţători, care au nevoie de linişte, de sprijin, de încurajare şi de coeziune a tuturor celor care trebuie să le fie alături. Îndemnul şi dorinţa mea sunt în acest sens, cu promisiunea că Ministerul Sportului şi eu, ca ministru, vom face toate eforturile pentru a le fi alături în drumul lor greu spre performanţă".

FR Gimnastică a anunţat, în urma şedinţei Comitetului Executiv al forului că preşedintele Carmencita Constantin, secretarul general Ingrid Istrate şi "o serie de membri" şi-au înaintat demisia de onoare din funcţii, invocând o atmosferă tensionată şi "scandaluri repetate în mass-media". Ulterior, în urma unor discuţii cu ministrul Sportului, Eduard Novak, demisiile au fost amânate, pentru a nu pune în pericol participarea la CM din 2023 şi eventuale calificări la JO de la Paris.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb