MINISTRUL UNGAR DE EXTERNE: "Sperăm că România îşi poate apăra graniţele"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 01 februarie 2016

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, vineri, că Ungaria nu va construi la frontierele sale "niciun kilometru de gard în plus faţă de ce e necesar" şi şi-a exprimat speranţa că România este în măsură să-şi protejeze graniţele proprii.

Oficialul ungar a spus într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu: "Poate să-mi spună cineva dacă am un flux de 8.000 - 10.000 de migranţi ilegali pe zi pe o porţiune de frontieră de mai multe sute de kilometri cum pot să-mi îndeplinesc obligaţiile prevăzute de Acordul de la Schengen fără un obstacol fizic? Prin construirea acestui gard nu am adus niciun prejudiciu oamenilor cinstiţi. (...) Nu construim niciun kilometru de gard în plus faţă de ce este necesar şi sperăm foarte mult că România e în măsură să-şi apere propriile graniţe şi niciodată nu va trebui să se confrunte cu fluxul de migranţi cu care a trebuit să se confrunte Ungaria".

El a precizat că România şi Ungaria au un punct de vedere comun pe tema migraţiei, în sensul că frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie apărate.

"În momentul de faţă nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care să facă necesare măsuri ulterioare", a adăugat şeful diplomaţiei maghiare, citat de Agerpres.

În opinia sa, la nivelul Europei există "o politică cu două sensuri" întrucât, a explicat Szijjarto, chiar dacă politicienii europeni vorbesc foarte mult despre problema migraţiei, nu se întâmplă nimic pentru a proteja frontierele UE.

Szijjarto a explicat: "Trebuie să stopăm această migrare necontrolată. Dacă Grecia nu e în măsură să-şi îndeplinească această obligaţie, trebuie să creăm o altă linie de defensivă implicând Bulgaria şi Macedonia. (...) Cu tot respectul faţă de Grecia, dacă cineva nu răspunde obligaţiilor care derivă din apartenenţa la o comunitate, atunci trebuie să existe consecinţe, pentru că riscul e ca întreaga comunitate să se destrame. Trebuie să luăm în considerare cu seriozitate acel scenariu că graniţa de sud a spaţiului Schengen se va muta la graniţa de nord a Greciei".

Totodată, el a arătat că Ungaria susţine România în demersul de aderare la spaţiul Schengen.

În context, ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a pledat pentru o cooperare la nivelul Uniunii Europene pentru consolidarea frontierelor externe, amintind că România este printre principalii contributori la FRONTEX.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro