Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Mircea Geoană a ieşit învingător în propriul sondaj

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică /

Mircea Geoană a ieşit învingător în propriul sondaj

Victor Ponta nu dezvăluie numele celui pe care îl vrea în locul său, drept prim-ministru, însă declaraţia că "viitorul premier este o persoană pro-europeană şi cu experienţă", l-a încurajat, pesemne, pe Mircea Geoană să se bage în seamă, săptămâna aceasta, cu un sondaj realizat de Mişcarea România Noastră (fundaţie înfiinţată de el însuşi, în primăvara anului 2012), sondaj care îl dă drept cel mai potrivit premier, după plecarea lui Ponta.

Sondajul pe care i l-a comandat propriei fundaţii şi care arată o intenţie de vot de 52% pentru Mircea Geoană, în turul doi, într-un scenariu în care l-ar avea drept contracandidat pe Klaus Iohannis, intervine într-un moment în care, în ciuda încercărilor repetate de a-şi resuscita imaginea de prezidenţiabil, maşinăria de vot a PSD pare să nu se urnească în sprijinul lui Mircea Geoana. Ba mai mult, PSD se dovedeşte tributar strategiilor electorale care au asigurat victoria lui Ion Iliescu. Merită amintit faptul că, actualul candidat PSD în cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta, ocupa, în martie, ultimul loc pe lista potenţialilor prezidenţiabili susţinuţi de PSD.

PSD, o maşinărie de vot care a câştigat alegerile prezidenţiale cu un singur candidat -Ion Iliescu - şi a pierdut, potrivit istoricului electoral post-decembrist, de trei ori oportunitatea de a-şi trimite candidaţii la Palatul Cotroceni, va miza hotărât pe noutate, la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Conform afirmaţiilor autorilor, sondajul a fost realizat în perioada 27 iunie - 4 iulie a.c, pe un eşantion de 1066 de respondenţi, folosind un chestionar standardizat care a fost aplicat prin metoda de intervievare "faţă în faţă" la domiciliu, prezentând o marjă de eroare de ± 3%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O intrebare: Mihaela, dragostea lui, este deacord cu rezultatul; au podidit-o lacrimile iarasi? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie