Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Misiunea economică a delegaţiei CCIR continuă în Kazakhstan

T.S.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Delegaţia oficială a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat, astăzi, la deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Forumului Economic de la Astana, Kazakhstan, eveniment care beneficiază de prezenţa unor experţi internaţionali de top în domeniul afacerilor, reuniţi pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială, potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a avut întrevederi, la sediul Ambasadei României în Kazakhstan, cu oficiali ai guvernului kazah, Magzum Mârgazaliyev - vice-ministru, Ministerul Energiei şi Roman Vassilenko - vice-ministru, Ministerul de Externe, în vederea identificării soluţiilor optime în ceea ce priveşte facilitarea accesului oamenilor de afaceri români şi kazahi pe cele două pieţe de desfacere.

"Sunt deosebit de încântat să constat că există un interes real al guvernului kazah pentru consolidarea legăturilor economice existente, prin intermediul Comisiei mixte interguvernamentale care se reuneşte anual pentru a discuta şi a identifica oportunităţile de consolidare a cooperării bilaterale. Companiile româneşti care activează în domenii legate de petrol şi gaze sunt extrem de interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazakhstan şi să identifice potenţialii parteneri pentru un joint-venture durabil", a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR, citat în comunicat.

Misiunea economică a CCIR în Asia Centrală este sprijinită de Ambasada României, prin implicarea directă a E.S. dl Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat şi pentru Republica Tadjikistan şi Republica Kârgâză, un susţinător activ al dezvoltării cooperării acestor state cu Uniunea Europeană.

În cadrul Forumului Economic, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, va susţine un discurs referitor la importanţa cooperării dintre camerele de comerţ naţionale în vederea creşterii volumului schimburilor comerciale.

Delegaţia oficială a Camerei de Comerţ şi Industrie a României desfăşoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală.

Participarea la Forumul Economic de la Astana - Kazakhstan va reprezenta punctul final al acestei misiuni economice, după vizitele întreprinse în Republica Kârgâzstan şi Republica Tadjikistan.

Forumul Economic de la Astana se desfăşoară în perioada 16-17 mai şi va avea pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi modalităţi de creştere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman şi de consolidare a capacităţilor în oraşe ca centre internaţionale de cunoaştere şi inovare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS