Moşteanu: "USR cere Parlamentului să trimită Curtea de Conturi la RA-APPS în cazul vilei din Aviatorilor"

S.B.
Politică / 15 aprilie

Moşteanu: "USR cere Parlamentului să trimită Curtea de Conturi la RA-APPS în cazul vilei din Aviatorilor"

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a depus o solicitare oficială către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a trimite Curtea de Conturi la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) să verifice folosirea banilor publici pentru renovarea vilei din Bulevardul Aviatorilor nr. 86, informează Agerpres.

Conform USR, solicitarea trebuie discutată şi votată în şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

"Constituţia prevede că la cererea Camerei Deputaţilor sau a Senatului, Curtea de Conturi controlează modul de gestionare a resurselor publice şi raportează despre cele constatate. Hotărârile Camerei Deputaţilor sau ale Senatului, prin care se cer Curţii de Conturi efectuarea unor controale, sunt obligatorii", precizează un comunicat al USR transmis luni.

Moşteanu a afirmat că nici până astăzi nu se ştie pentru cine se renovează o vilă cu 7 milioane de euro, într-un cartier select al Bucureştiului şi de ce este secretizat contractul.

"Am depus astăzi un proiect de hotărâre pentru a trimite Curtea de Conturi la RA-APPS. Solicitarea mea se va discuta mâine, în Biroul Permanent. Mă folosesc de toate instrumentele parlamentare pentru a-i face să răspundă. Nu am aflat nici astăzi pentru cine se renovează o vilă cu 7 milioane de euro, într-un cartier select al Bucureştiului. Nu am aflat nici astăzi de ce au secretizat contractul pentru renovarea vilei şi de ce nu mi se dă acces, deşi sunt deţinător al unui certificat ORNISS", a menţionat Ionuţ Moşteanu, conform sursei citate.

Liderul deputaţilor USR a adăugat că acest control trebuie să vizeze condiţiile în care au fost efectuate lucrările de renovare la această vilă.

"Sunt multe întrebări la care RA-APPS nu a răspuns. Aşa că e nevoie să înceapă un control al Curţii de Conturi pentru a vedea condiţiile în care s-au reabilitat lucrări la imobilul de pe Bulevardul Aviatorilor, nr. 86. Curtea de Conturi, la solicitarea Parlamentului, are obligaţia să controleze modul de gestionare a resurselor publice. Au obligaţia să ne spună de ce a fost nevoie de 7 milioane de euro pentru renovarea Palatului Împăratului, aşa cum a scris presa. Într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege, fie că te numeşti Klaus Iohannis ori Marcel Ciolacu", a mai spus Ionuţ Moşteanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb