Muncitorii de la ISPAT-Petrotub Roman au încetat conflictul spontan de muncă

Ziarul BURSA #Companii / 3 septembrie 2004

Salariaţii de la ISPAT-Petrotub Roman, aflaţi într-un conflict de muncă spontan de două zile, au reluat lucrul ieri, începînd cu schimbul II, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Federaţiilor sindicale Cartel Alfa şi Metarom, informează Rompres.

Negocierile cu investitorul indian privind revendicările salariale ale salariaţilor, care au stat la baza declanşării grevei spontane, se vor relua luni, 6 septembrie.

Surse oficiale din conducerea Sindicatului Liber de la ISPAT - Petrotub Roman au declarat pentru Rompres că toate laminoarele au intrat în funcţiune urmînd ca procesul de producţie să intre în normalitate. După îndelungi discuţii cu reprezentanţii celor două federaţii sindicale, muncitorii care au blocat activitatea de producţie, inclusiv joi, pînă la ora 13:00, au acceptat să înceteze greva pînă la verdictul final al negocierilor Contractului Colectiv de Muncă cu investitorul indian.

Demarate pe 19 iulie, negocierea Contractului Colectiv de Muncă la SC ISPAT - Petrotub SA Roman are ca termen de finalizare data de 19 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al conducerii executive a societăţii, pînă în prezent au fost negociate peste 90 la sută din articolele contractului şi sunt în curs de negociere articolele şi anexele referitoare la drepturile salariale. Conform prevederilor legale, în perioada de negociere părţile s-au angajat să nu întreprindă acţiuni care să pericliteze activitatea de producţie, cît şi bunul mers al negocierilor, se mai precizează în acelaşi comunicat de presă.

Pagubele înregistrate în urma încetării activităţii la laminoare se ridică la peste 500.000 dolari pe zi, la o producţie zilnică de 1.000 tone de ţeavă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro