Nazare: "Lipsă de transparenţă în selecţia membrilor Comitetului de Monitorizare POIM"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2015

Alexandru Nazare

Alexandru Nazare

Vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare consideră că modul în care a fost stabilită componenţa Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 nu a respectat regulile de transparenţă şi nu asigură exercitarea unui control autentic. În consecinţă, el cere ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, să reia procedura de selecţie a membrilor Comitetului, potrivit Agerpres.

Domnul Nazare explică: "Asigurarea unei componenţe echilibrate şi reprezentative pentru Comitetul de Monitorizare este o condiţie absolut necesară pentru a ne asigura că există o supraveghere autentică în utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru transport, mediu şi energie. Dezbaterile asupra Master Planului General de Transport au dovedit că societatea civilă este implicată şi foarte bine informată asupra proiectelor de infrastructură, iar prezenţa lor trebuie să fie o constantă a tuturor dezbaterilor publice. Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 este cel mai mare program cu fonduri europene pe care îl gestionează România şi deja a pornit cu o întârziere semnificativă, primele proiecte urmând să fie începute abia în 2016. Repetăm aceleaşi greşeli ca şi pentru fondurile europene alocate perioadei 2007-2013, unde numai din proiectele pe transporturi pierdem trei miliarde de euro, bani care se scad din alocarea 2014-2020".

Liberalul susţine că avem nevoie de o monitorizare atentă şi obiectivă a modului în care sunt gestionate fondurile pentru a preîntâmpina alte pierderi şi că acest comitet de monitorizare trebuie să aibă reprezentativitate pe toate domeniile de utilizare a fondurilor atât din partea societăţii civile, cât şi din mediul universitar şi academic, nu doar din partea unor autorităţi ale statului care, inevitabil, vor avea opinii similare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ti se nazare, domnule Nazare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro