Nelu Tătaru susţine că în Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus 10.000 de oameni

C.B.
Miscellanea / 26 martie 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

În Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei, pentru "a avea o previziune şi o evoluţie a pandemiei la nivel de Bucureşti" a declarat astăzi Nelu Tătaru, la scurt timp după ce a fost numit ministrul Sănătăţii.

Criteriile de testare rămân cele anunţate săptămâna aceasta de Institutul Naţional de Sănătate Publică, "dar vom accentua suplimentar cu cadrele medicale - cei care sunt contacţi şi contacţi ai contacţilor - cu persoanele din grupele de risc, cu persoane instituţionalizate." spune Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru s-a aflat în ultimele 3 zile la Suceava, unde spitalul judeţean a fost închis după ce 170 de cadre medicale şi pacienţi s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, 8 dintre cele 18 decese provocate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienţi internaţi în spitalul din Suceava.

Noul ministru al Sănătăţii spune că spitalul poate fi redeschis în 48 de ore, după ce a fost dezinfectat, însă rămâne problema resursei medicale

"După ce am văzut la Suceava, trebuie să ne ancorăm mai mult în realitatea pe care o avem în teren în acest moment. Dacă ne referim la Suceava, avem un conglomerat de nereguli care au dus la această transmitere accentuată a virusului - de la un personal medical care a fost descoperit pe partea de materiale de protecţie, a fost descoperit ca informare şi ca pregătire pentru un caz suspect, de la cazul în sine care a omis să spună sau nu a vrut să spună contextul epidemiologic, de la un traseu pe care l-a avut ancheta epidemiologică, în care au fost testări făcute în grup fără o anchetă prealabilă, fără a vedea care sunt adevăraţii contacţi, şi atunci diseminarea s-a făcut cum s-a făcut", declară Nelu Tătaru

Noul ministru al Sănătăţii a mai afirmat: "Priorităţile rămân în acest moment recăpătarea încrederii sistemului sanitar în el însuşi, recăpătarea acelei forţe de luptă pe care ar trebui să o aibă, o încredere pe care trebuie să o redea atât medicamentele suficiente, cât şi echipamentele suficiente, dar să nu uităm şi acele precauţii"

"Este un moment în care trebuie să adaptăm tot ce avem ca scenarii la realitatea din teren la fiecare focar în parte, fiindcă avem focare în diferite stadii de evoluţie. Suceava este un focar cu transmitere comunitară accelerată şi extinsă în acest moment, rămâne să limităm acest focar. La fel şi celelalte focare, trebuie să le limităm pentru a nu apărea focare mai mari, care pot fi pierdute de sub control", subliniază noul ministru al Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pacat ca deja ai muscat si matale din "carligul" (sarma) aruncata de Firea...Sa vezi cum te va arata cu degetul limbuta peste vreo 2 luni...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb