Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Nissan vrea daune de 91 milioane dolari de la fostul său preşedinte, Carlos Ghosn

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania auto japoneză Nissan Motor Co. a lansat o acţiune în instanţă prin care solicită să fie des­păgubită cu 10 miliarde de yeni (91,02 milioane de dolari) de către fostul său preşedinte, Carlos Ghosn, care este acuzat de nereguli financiare.

Ghosn a fost pus sub acuzare în Japonia pentru declaraţii financiare false legate de compensaţiile încasate în companie şi pentru utilizare necorespunzătoa­re a fondurilor societăţii, însă a negat toate acuzaţiile, subliniind că mai mulţi oficiali din cadrul Nissan au complotat ca să-l îndepărteze din fruntea societăţii. În acest context, Carlos Ghosn a reuşit să fugă din Japonia în Liban.

Nissan a informat că aşteaptă ca suma cerută în instanţă să crească în viitor, în condiţiile în care vrea să recupereze amenzi pe care le va plăti către autorităţile de reglementare din cauza comportamentului lui Ghosn.

Societatea a mai precizat că este posibil să lanseze un proces separat din cauza "remarcilor fără temei şi defămătoare" lansate de Ghosn în conferinţa de presă susţinută în Beirut, luna trecută, în care şi-a prezentat opinia faţă de ceeea ce i s-a întâmplat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS