Abonament gratuit

Noi proteste de amploare anunţate în weekend, în Piaţa Victoriei din Capitală

Ion Marian
Politică /

Noi proteste de amploare anunţate în weekend, în Piaţa Victoriei din Capitală

Manifestanţii vor să facă un "maraton al democraţiei", precum şi un "tricolor uman"

------

Actualizare 18:09 Câteva zeci de persoane s-au adunat atât la Piaţa Victoriei, cât şi la Palatul Cotroceni

--------

Actualizare 16:07 În jur de 20 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, unde are loc şi "maratonul democraţiei"; La Palatul Cotroceni, în jur de 30 de oameni participă la protestele pro-guvernamentaleNoi proteste de amploare sunt anunţate pe Facebook, pentru acest weekend, în Piaţa Victoriei din Capitală.

---------

Manifestanţii care cer demisia Guvernului doresc "să alerge paşnic" în jurul Pieţei Victoriei, purtând drapeluri, şi să facă un tricolor uman în faţa Palatului Victoria. Duminică, manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi.

Potrivit News.ro, astăzi, în Piaţa Victoriei este programat un "maraton al democraţiei", la care, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, începând cu ora 15.00 manifestanţii ar urma să alerge, purtând drapeluri, pe trotuarele din jurul Guvernului, pe bulevardul Aviatorilor şi pe Kiseleff. Manifestanţii vor să încercuiască de 21 de ori Piaţa Victoriei.

Pe pagina evenimentului se arată: "După 10 zile maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune. Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul", se arată pe pagina evenimentului.

Protestul va continua, apoi, în faţa Guvernului.

Duminică, manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi. Ei au pregătit "Operaţiunea tricolorul", propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Tedy Ursuleanu, victimă a incendiului din Colectiv, şi-a anunţat şi ea prezenţa la protestul de duminică din Piaţa Victoriei, precizând că în acest fel doreşte să îşi sărbătorească ziua de naştere "alături de oamenii care luptă pentru democraţie, unul dintre cele mai aprige strigăte anticorupţie".

Tedy Ursuleanu a scris pe pagina sa de Facebook: "Eu însămi sunt o dovadă vie a unui sistem corupt, supravieţuind cu arsuri de gradele 2B şi 3 într-un procent de 45% din suprafaţa corporală, arsuri la nivelul căilor respiratorii, septicemie din cauza infecţiilor, o lună şi jumătate în comă indusă şi şase degete amputate. După evenimentul nefericit care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, incendiul ce a răpus 64 de oameni nevinovaţi şi a mutilat alte peste 150 de persoane (o parte spitalizată şi la ora actuală), am decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să demasc şi să combat actele corupţiei! Pentru că nu mor «sataniştii» când vor politicienii, voi lupta până la ultima suflare!".

La rândul său, preşedintele Asociaţiei GTG 3010, Eugen Iancu, spune că manifestaţiile din Piaţa Victoriei trebuie să continue. Ea postat pe Facebook o fotografie a unui test completat de fiul său, în ultimul an la ASE, victimă a incendiului din Colectiv. Testul cuprindea mai multe întrebări, une dintre ele fiind care ar fi cea mai mare nefericire a lui. La această întrebare, răspunsul a fost "Să nu mă pot exprima liber". La o altă întrebare, răspunsul tânărului a fost "Aş vrea să mor alături de cei dragi, ascultând muzica preferată".

Eugen Iancu a scris pe pagina sa de Facebook: "Ce se întâmplă zilele astea în Piaţa Victoriei? Tinerii ies pentru că nu ar putea suporta o viaţă în care să nu se poată exprima liber. Trebuie să ieştim pentru ei, dar mai ales pentru noi".

Primele proteste în Piaţa Victoriei au avut loc în 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. În cele unsprezece zile de proteste, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul "a minţit", "a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni", şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi prin demisie.

Opinia Cititorului ( 24 )

 1. In nov 2016, nimeni nu a iesit in strada pentru o noua ordonanta de urgenta care dezincrimina evaziunea fiscala. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat pentru Ziarul Financiar că un astfel de proiect este pe masa guvernului, dar că nu va fi adoptat astăzi, executivul păstrându-şi rezerva de a face modificări. Liviu Iolu a precizat însă că propunerea care a ajuns la Guvern este ca să nu se întocmească dosar penal dacă prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro.

   

  Ministrul de Finanţe, Anca Dragu a declarat, miercuri, că Guvernul a discutat în primă lectură un proiect de modificare a Legii evaziunii fiscale astfel încât dosarele penale deschise în cazurile de evaziune estimate la cel mult 50.000 de lei pot fi închise în cazul în care vinovatul plăteşte suma şi penalităţile până la primul termen de judecată, potrivit News.ro. 

   

  Anca Dragu a precizat că proiectul a fost iniţiat de către două ministere, cel al Finanţelor şi cel de Justiţie. ”Aceste modificări vizează actualizarea unor prevederi sdau mai degrabă corelarea unor prevederi din Legea evaziunii fiscale cu Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Fiscală”, a spus Dragu. 

   

  În esenţă, cei care au comis evaziune fiscală în cuantum de cel mult 50.000 de lei vor putea scăpa de sancţiunea penală dacă plătesc prejuduciul adus bugetului de stat prin sustragerea de la plata impozitelor până la primul termen de judecat. Astfel, mica evaziune nu este dezincriminată în sine, dar sunt precizate condiţiile în care pedeapsa penală nu mai este aplicată. 

   

  ”Acţiunea penală începe, ANAF trimite către parchete aceste dosare, procurorii încep acţiunea penală şi fac ancheta. Dacă până la primul termen persoana care este acuzată de evaziune fiscală de până la 50.000 de lei, plăteşte suma şi toate penalităţile, o singură dată, atunci dosarul se închide”, a detaliat ministrul de Finanţe adăugând că de acest tip de clemenţă o persoană poate beneficia doar odată la cinci ani. 

   

  Dragu a arătat că modificarea are ca scop eficientizarea combaterii evaziunii în condiţiile în care dosarele de mică evaziune consumă prea multe resurse din partea statului în raport cu beneficiile obţinute. 

  ”Sunt peste 50% din dosare au ca prejudiciu sume foarte mici, cam 1% din totalul prejudiciilor. Asta înseamnă o ineficienţă foarte mare pentru toate instituţiile care trebuie să combată evaziunea. Un prejudiciu sub 50.000 de lei presupune instrumentarea dosarului, salarii, cheltuieli de funcţionare ale acestor instituţii”, a afirmat ministrul. 

  1. Nu tin nici cu PSD, nici cu Liviu Dragnea, nici cu Tariceanu, nici cu Iohannis sau alti oameni politici fie hoti, penali sau oameni cinstiti. Oameni buni, cum doriti dumneavoastra sa fim prosperi ca societate? Prin mitinguri neatutorizate sau autorizate fie ele in Piata Victoriei sau Palatul CotrocenI? Nu vom avea prosperitate prin astfel de actiuni.

   Da, dar continuam sa facem deosebirea dintre bine si rau.

   Observatia ta arata dezgustator. 

   Daca ar fi inutil nu cred ca ar fi atit de multi oameni nemultumiti in Romania> Poate ai furat destul ca sa trimiti lumea la munca si sa fii de partea celor care intreaba de ce protestati ? Daca politicienii se vor limita la un procent de 10% furat atunci se va intelege ca e timpul de a limita protestul. Pina acolo mai este ceva timp.

   Miting de bonjuristi frustati ca nu fac si ei "istorie", incapabili sa inteleaga ca la fel de necesara ca lupta inpotriva coruptiei este si lupta inpotriva exceselor si abuzurilor comise de niste "organe"scapate de sub orice control.Maturitatea lor e ca a copiiilor pe care ii tarasc in-vezi doamne-"agora" educandu-i cu "huo"si"jos".Vorba unuia,cam arghirofil dar sagace intelectual , "daca nu poti sa urci macar sa spurci"

   parerea ta este inutila

   Asa este. Din pacate tinerii frumosi si liberi cred cu sinceritate ca au dreptate si nu doresc sub nici o forma sa observe si abuzurile precedente care au condus la situatia de azi. Nu observa de ex.ca in ultimii 10 ani tara a fost condusa exact de cei care clameaza acum ca sprijina justitia in lupta anticoruptie. De ce coruptia a inflorit tocmai in perioada in care ei au fost la butoane? Dar vorba aceea: hotii striga hotii! Nu vad tinerii ca reprezinta mai degraba interese straine si mai putin interesul national?

   Dezgustatoare este observatia ta lipsita de argumente. Cine este stapanul dreptatii si adevarului?

   Dar cel cu 1 mil de euro-Biris , impozitarea cu 75% cum a disparut?

   Pesti mari scapa! 

   Stop coruptiei.

   Ca stam in casa nu e o solutie. Pentru astfel de mitinguri nu trebuie aprobare nici la noi nici in Europa. Cei care au protestat in Paris au participat tot ilegal in varianta ta? 

   incearca sa nu mai dai mita

   incearca sa nu mai faci evaziune 

   incearca sa nu mai furi materiale digitale, muzica, filme, programe de calculator 

   incearca sa respecti regulile si legile chiar daca inseamna sa nu mai fumezi sau sa nu mai faci gratar in fata blocului 

   incearca sa asculti muzica incet pentru a nu incalca legea

   incearca sa respecti toate regulile de circulatie 

   Politicul mai poate fura scuze sa faca evaziune sau deturnare de fonduri?

   Coruptia din randul justitiei cu sprjinul unul forte oculte cum o stopam? Avem atatea exemple de oameni incriminati pe nedrept de dna - vezi de ex. Mitcea Diaconu.

   Hai sa vedem toate fatetele problemelor cu care ne confruntam.  

   Fortele inculte ca tine n-o sa opreasca tavalugul adevarului si nici fortele "oculte". Gandac prapadit ce esti.

   Tu ce esti? Crezi ca dai dovada de vitejie pt interesele unora pe care ii servesti fara sa stii. Informeaza-te!

   Analfabetule, nici de manipulat 2 pensionari nu esti in stare cu textele astea. [Fragment eliminat, conform regulamentului.]

   Ti ai dat arama pe fata. frustratule. Daca esti cult sau cool ar trebui sa folosesti argumente nu injuraturi. Daca cei de teapa ta protesteaza, vai de tarisoara asta!

  De ce nu mai iesiti in strada?

  Bursa trebuie sa prezentati o poza simbol, dupa parerea mea, cea cu romanul cu 3 steaguri poza din spate fas rosu steaguri: romanesc, Ue, Sua. 

  1. Nu mai este nimeni in strada. SRI a decis ca spectacolul s-a terminat. Populatia a inteles ca a fost manipulata de servicii si de un imens aparat de propaganda.

   Sa iesim toata polpulatia in strada si sa dam mesajul clar ca ne predam oricui doreste sa ne ia! Ce ziceti? Sa le dam si restul padurilor, sarea, portul, aeroportul si orice mai avem . Sa vindem materie prima si forta de munca ieftina si ei sa faca profit sa l duca acasa in tara lor. Si inca ceva, cu salatiile noastre sa cumpatam tot produsele lor - de preferinta cele de cea mai proasta calitate dar la preturi ca si cum ar fi de cal.I. De ce? Pt. Ca se poate in Romania. Ne trebuie oameni politici obedienti cu strainatatea. Problema noastra ca avem prea multi pradatori! Iesiti in strada sa sustineti pradarea Romaniei. Sa avem legi discutabile pt.cs cei care nu se predau sa poata fi inchisi dupa cum vrea Dna si Sri care nu mai servesc demult interesul natioanal. Cand ne trezim?

   Vai de capul tau cata prostie ai acumulat de la hantena3, niste derbedei.

   Poti sa fii mai concret? Cui foloseste denigrarea Romaniei si solicitare sprjin de la forte externe? In ce tara intervin ambasadele sa faca ordine? In ce tara strainii se opun unui program de guvernare? Salariile marite deranjeaza?

  Ce zici Dragnea de ce zice cineva din Uk? Parerea mea este ca vorbeste adevarul.

  Ai ajuns si in gura Papei " poko, poko". 

  1. Idiotilor! Pe Dragnea trebuia sa l prinda cand si a facut averea doar din functii publice, nu pt.ca a luptat sa l inlature pe Basescu, alt corupt si tradator de neam. Coruptii lu basescu sint bine merci pt furturi de miliarde nu pt.referendum!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie