Noi sesiuni de finanţare la AFIR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR a declarat: "Cei care doresc să investească în agricultură şi în dezvoltarea mediului rural mai au la dispoziţie fonduri pentru sectorul pomicol, pentru procesare, pentru cooperare, pentru infrastructura de irigaţii".

Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR a declarat: "Cei care doresc să investească în agricultură şi în dezvoltarea mediului rural mai au la dispoziţie fonduri pentru sectorul pomicol, pentru procesare, pentru cooperare, pentru infrastructura de irigaţii".

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă deschiderea mai multor sesiuni de primire a cererilor de finanţare prin intermediul unor submăsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Până în prezent, pentru investiţiile în sectorul pomicol s-au depus 28 proiecte în valoare de aproximativ 23,7 milioane de euro. Fondurile disponibile pentru depunere sunt în valoare de peste 74,4 milioane de euro şi pot fi solicitate până la data de 15 august 2019, dacă nu se epuizează până atunci ca urmare a cererilor de finanţare primite.

Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR a declarat: "Cei care doresc să investească în agricultură şi în dezvoltarea mediului rural mai au la dis­poziţie fonduri pentru sectorul pomicol, pentru procesare, pentru cooperare, pentru infrastructura de irigaţii, iar în arealul ITI Delta Dunării fonduri pentru infrastructura de bază şi pentru investiţii asociate patrimoniului cultural. Recomand solicitanţilor să întocmească cu atenţie întreaga documentaţie de depunere şi, dacă au nevoie de informaţii suplimentare, să se adreseze experţilor Agenţiei pentru clarificări, astfel încât să depună proiecte bune, cu şanse mari de a se concretiza în investiţii utile mediului rural".

Investiţiile în modernizarea unităţilor de procesare sunt finanţate cu 29,6 milioane de euro, iar data maximă până când pot fi depuse proiectele este 30 iunie 2019.

O altă linie de finanţare prin intermediul căreia AFIR primeşte cereri se referă la componenta de infrastructură de irigaţii, pentru care s-au depus, până în acest moment, 12 proiecte în valoare de 11,8 milioane de euro. Solicitanţii interesaţi pot depune proiecte în limita plafonului de 288 milioane de euro, până în data de 31 august 2019, în limita fondurilor disponibile.

Începând cu 21 ianuarie şi până la 30 aprilie 2019 (sau până la epuizarea fondurilor alocate), AFIR primeşte solicitări de finanţare pentru investiţii în infrastructura de bază şi patrimoniu cultural din arealul ITI Delta Dunării. Până acum a fost depus un proiect pentru infrastructura educaţională, în valoare de 277.174 euro, deşi valoarea totală a finanţărilor disponibile se ridică la 32,4 milioane de euro.

Cererile de finanţare pot fi depuse şi online pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info, până la data limită stabilită în anunţul de lansare aferent fiecărei sesiuni sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri europene, nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, la secţiunea "Investiţii PNDR" în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS