ICT

"Nokia" renunţă la încă 10.000 de angajaţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iunie 2012

Anul trecut, "Nokia" a desfiinţat aproape 14.000 de locuri de muncă.

Anul trecut, "Nokia" a desfiinţat aproape 14.000 de locuri de muncă.

Producătorul finlandez de telefoane mobile "Nokia" Oyj va elimina încă 10.000 de locuri de muncă până la finele anului şi va închide fabrici, ca parte a unui proces de restructurare menit să stopeze creşterea pierderilor companiei, respectiv declinul vânzărilor de aparate smartphone.

Programul de restructurare prevede închiderea unor fabrici din Finlanda, Germania şi Canada, precum şi plecarea mai multor directori, printre care Niklas Savander, Mary McDowell şi Jerri DeVard. Noile măsuri de restructurare vor genera cos-turi de un miliard de euro.

Numărul posturilor care vor fi des-fiinţate reprezintă aproape o cincime din total, dacă nu se iau în calcul locurile de muncă de la compania mixtă deţinută de "Nokia" împreună cu "Siemens" AG din Germania.

Compania derulează un program anunţat în aprilie 2011, care presupune realizarea de economii anuale de 1,6 miliarde euro din 2013, pe segmentul costurilor operaţionale.

Directorul executiv al "Nokia", Stephen Elop, care a preluat conducerea companiei în 2010, reorganizează producătorul de telefoane după ce acesta a pierdut cotă de piaţă în ultimii ani, în favoarea rivalilor "Apple" Inc. SUA şi "Samsung Electronics" Co. din Coreea de Sud.

"Trebuie să ne regândim modelul operaţional şi să ne asigurăm că vom crea o structură care poate să susţină ambiţiile noastre competiţionale", a spus Elop.

"Nokia" a estimat, ieri, că pierderile sale operaţionale din trimes-trul al doilea vor depăşi 3% din venituri, cât au fost în primul trimes-tru. Anterior, grupul anticipa că marja se va situa la un nivel similar sau mai redus faţă de primul trimestru.

Ratingul de credit al "Nokia" a fost redus recent de agenţiile Standard & Poor's şi Moody's.

"Nokia" avea 53.553 de angajaţi la finele lunii martie. Dacă este luată în calcul şi forţa de muncă a "Nokia Siemens Networks", compania număra 122.148 de salariaţi, în scădere cu 6,7% faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro