Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

NORDIS:În ultimul an, cererea străinilor pentru proprietăţi premium a crescut cu 5-7%

Ioana Dogaru
Companii #Imobiliare /

În ultimul an, cererea străinilor pentru proprietăţi premium a crescut cu 5-7%

În partea de Nord a Capitalei predomină chiriaşii străini, dar achiziţiile de proprietăţi sunt realizate în special de români, potrivit unui comunicat Nordis.

Şi anul acesta, partea de nord a Capitalei, cu zonele: Floreasca, Dorobanţi, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Şoseaua Nordului - Herăstrău, Băneasa, Pipera - "este foarte dorită de expaţi şi diplomaţi", cererea de proprietăţi la închiriere crescând cu 7% pe segmentul de apartamente şi circa 5% pe segmentul de vile, potrivit sursei citate.

Străinii vin în Romania, în proporţie de peste 70%, însotiţi de familii, ceea ce îi determină să aleagă cu precădere zona de nord, deoarece aici se află cele mai bune grădiniţe cu predare bilingvă, şcoli internaţionale, o arie foarte mare de parcuri şi spaţii verzi dar şi imobile noi, ci suprafeţe mari şi finisaje premium, se arată în comunicatul de presă Nordis.

Emanuel Poştoacă, general manager al Nordis a declarat: "Cea mai mare cerere dar şi cel mai mare număr de tranzacţii s-au înregistrat la apartamentele cu 3 şi 4 camere. Cea mai dorită zonă a rămas în continuare Şoseaua Nordului - Herăstrău, datorită poziţiei sale în proximitatea parcului dar şi a unei distanţe relativ scurte atât de şcoli şi centre comerciale, cât şi de centrul oraşului".

În ceea ce priveşte cererea de locuinţe individuale de închiriat, zona Pipera este în mod special preferată de familiile de străini, aici şi oferta de vile noi, bine utilate şi echipate fiind şi cea mai mare. Într-un buget de 2.000 de euro, expaţii pot inchiria vilă cu grădină şi pot beneficia chiar şi de piscină.

Cartierele Şoseaua Nordului - Herăstrău, Primăverii, Dorobanţi şi Aviatorilor sunt de asemenea în topul preferinţelor expaţilor. Aici numărul străinilor mai tineri, persoane singure este mai mare, deoarece zona este în apropierea celor mai căutate restaurante, cafenele sau cluburi.

Faţă de anul trecut, procentul de cumpărători străini a crescut uşor spre 20%, mare parte fiind investitori. Cu toate acestea, profilul dominant al cumpărătorilor de apartamente din zona Herăstrău - Şoseaua Nordului: români care folosesc apartamentele de lux pentru uz propriu.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis  Administrare, de administrare de imobile şi Nordis Investments, de investiţii si dezvoltare imobiliară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie