Nouă bursă de mărfuri în Egipt, din 2021

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Nouă bursă de mărfuri în Egipt, din 2021

Pe această piaţă vor fi tranzacţionate contracte pe grâu, uleiuri vegetale, zahăr şi orez

Egiptul va avea, din prima jumătate a anului 2021, o bursă de mărfuri care va comercializa iniţial grâu, uleiuri, zahăr şi orez, potrivit Reuters.

Egiptul, cel mai mare importator de grâu din lume, a creat această bursă ca să le ofere protecţie micilor fermieri şi producătorilor locali, dar şi pentru a pune stocurile acestora la dispoziţia pieţei extinse, potrivit autorităţilor.

Bursa va avea un capital de 91 de milioane de lire egiptene (5,78 milioane de dolari) şi va fi prezidată de Ibrahim Ashmawy, actualul şef al autorităţii de dezvoltare a comerţului intern.

Fermierii, traderii şi producătorii îşi pot depune stocurile în oricare dintre facilităţile de depozitare certificate ale Ministerului Aprovizionării din Egipt, unde vor fi evaluate şi clasificate, apoi tranzacţionate direct pe platforma electronică, a spus Ibrahim Ashmaw, adăugând că cererea şi oferta vor determina apoi preţul acestor mărfuri pentru consumatori.

Însă, în opinia experţilor, este "straniu" că autorităţile nu au decis să lanseze această piaţă pentru culturi care se dezvoltă la scară largă în Egipt, cum sunt cele de citrice.

Potrivit Reuters, citricele sunt unele dintre cele mai competitive exporturi agricole din Egipt, în timp ce ţara importă zahăr şi uleiuri vegetale, pe lângă grâu, în cadrul programului său extins de subvenţionare a alimentelor, care acoperă nevoile a peste 60 de milioane de persoane. Egiptul cultivă orez în cantităţi suficiente pentru a acoperi nevoile locale, dar nu exportă deoarece încearcă să ţină în frâu producţia de profil.

Surse din rândul traderilor şi din piaţă, citate de Reuters, au declarat că anunţul privind crearea bursei de mărfuri a fost o surpriză, iar aceştia nu sunt siguri de modul în care bursa va funcţiona, având în vedere că guvernul stabileşte în mod tradiţional preţul pentru mărfurile strategice pe care le cumpără de la fermieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro