Nu vă bucuraţi, Dragnea încă respiră!

Mihai Antonescu
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2019

Mihai Antonescu

Pe-afară, în Lumea Mare a crimelor, respectarea procedurilor e esenţială, e temelia fundamentului şi măsura tuturor lucrurilor.

Mafia siciliană, după ce-l ciuruieşte pe unul, se asigură cu un glonţ de calibru mare, tras în cap de la distanţă mică. Abia după ce creierii sunt ordonat etalaţi pe asfalt, după ce prin orificiul creat de proiectil ar putea trece o pisică de talie medie, după ce globul atârnă în nervul optic şi occipitalul e transformat într-un puzzle gelatinos imposibil de reconstituit, abia atunci se consideră treaba isprăvită. Dacă e timp şi sunt condiţii, se mai şi tranşează, dezosează şi feliază subiectul, se topeşte, se dizolvă, se scurge, se aneantizează.

La noi, când doi ciobănei se pun pe mătrăşit un al treilea, îl taie la repezeală, îl covârşesc cu ignoranţa lor într-ale anatomiei şi-l abandonează pe un tăpşan vasluian, cât mai la vedere. Nici dacă-l îngroapă nu te poţi bizui pe binecuvântarea definitivului. De multe ori, mortul se mai întoarce pe-o parte, se mai văicăreşte, mai trebuie să-i mai vâre nişte calificaţi un ţăruş în inimă. Chiar şi atunci, nu-i exclusă resurecţia, unele stârvuri ţin musai să-şi dezmintă condiţia, se ridică şi aleargă asistenţa şi-o ia, ca Vandamme la final de poveste, la şuturi şi carăţi.

Trăim pe plaiurile eternului efemer şi nu ne învăţăm minte.

Dragnea e la puşcărie. Dar e departe de a fi mort şi îngropat politic.

Are resurse, are răgaz să reflecteze. Are idei. Dacă n-are, caută.

Are aliaţi. Dacă n-are, îi trimit inamicii, de-afară.

Jubilarea e prematură.

Mi-amintesc de fanfarele şi corurile ţărăniste, în '96... "Pesedeul e terminat! Iliescu e trecut! Începe era noastră, care nu se va mai termina niciodată!"

Parcă văd bucuria deşănţată a concurenţei politice la prima sus­pendare a lui Băsescu. Apoi la a doua.

Triumful opoziţiei parlamentare de-acum denotă o veselie uşor tâmpă. Nu văd planul câştigător.

Dăncilă s-a pripit. A încercat un blitzkrieg care îi depăşeşte capacităţile vizionare.

În politică, răbdarea e mai importantă decât spontaneitatea.

Politica e arta de a trăi în polis. Oraşele sunt făcute să dăinuie, au timp.

Cuconetul adus de Dragnea în fruntea Statului e de la ţară.

În rural, imuabilitatea e, în general, pe termen scurt, friabilul face legea. Plouă, ninge, dă piatra, dau boleşniţele în orătănii, vin lupii să mursece oile. Planurile nu funcţionează decât dacă cel care le face se ridică la o anumită altitudine a scepticismului, dacă pritoceşte perseverant şi răbdător fiecare acţiune. Stahanov n-ar fi fost un bun ţăran, nici Maria Tomii, nici Hitler, nici Speedy Gonzales.

Viorica Dăncilă e, practic, născută ieri.

E găselniţa lui Liviu Dragnea în lipsă de alte idei, după două eşecuri cu doi premieri preferabili.

Dăncilă nu numai că nu are anvergura politică să fie lider neprotejat. Nu are nici cercurile de aliaţi, n-are armată, n-are pe nimeni. N-a avut când să construiască un colectiv de interes comun.

E o femeie inabilă, întreţinută, adormită c-o sinecură europeană cât nu era nocivă. A păşit disciplinat în faţă când i s-a spus. Apoi şi-a luat-o în cap. A păţit cam ca Ceauşescu, la scara anvergurii, doar că mult mai repede, fulgerător. Normal, diferenţa de timp între a induce stări şi impresii, prin tămâiere, la un elefant şi puţinul necesar pentru a hipnotiza o găină.

Un cerc oportunist pare a o motiva pe Dăncilă.

Şi nici presa n-a stat departe...

Oficioasele perverse ale opoziţiei au încurajat-o pe Dăncilă ca s-o învrăjbească cu Dragnea.

Alte canale au alimentat ceea ce au crezut că e alternativă, măcar de faţadă, în cazul popririi acestuia.

Viorica Dăncilă e în egală măsură creaţia lui Dragoş Dumitriu pe cât a lui Liviu Dragnea.

Dragoş Dumitriu conduce secţia română a Sputnik, Rossiya Segodnya.

Despre Sputnik se tot bat câmpii că-i machiavelicul instrument de intoxicare şi manipulare al Marelui Vecin, că împroaşcă fake news prin ample manevre de contrainformaţii ale neokaghebismului putinesc. Asta cred Digi, G4media, Hotnews şi blogurile tefeliste.

În fapt, Sputnik România e o extensie a platformei Sputnik Moldova. Cam de capul ei.

Dragoş Dumitriu e ziarist, fost parlamentar, ex-funcţionar guvernamental, realizator tv, patron de presă şi şef de gazete în anii '90, mason, esoterist, intelectual apropiat unor cercuri elitiste, naţionalist exaltat şi urzitor de planuri pe cont propriu.

Dumitriu a lucrat la ziarul guvernului pesedist fără să fie pesedist. Ca deputat a fost ales pe listele PRM şi a continuat la conservatori. Din câte ştiu, acum e membru de partid, în organizaţia condusă de Rodica Nassar, dar şi om de bază al revistei România Mare, de la moartea Tribunului, în contact cu toate reziduurile valabile ale mişcării odinioară importante.

Sputnik a preamărit-o pe Veorica în contrast cu punerea la locul lui a lui Livache, i-a dat acesteia apă la moară până şi-a luat-o în cap definitiv.

Dragnea a aburit-o pe Dăncilă că nu-i ridicolă în haine de premier, Dragoş a convins-o că-i şade bine, că primministerialâcul îi cade ca o mănuşă.

Nu cred că Dumitriu o consiliază pe Dăncilă.

De fapt, cred că nimeni calificat n-o sfătuieşte pe gospodina din fruntea Executivului.

Cred că face cum o taie capul, ceea ce e grav. Pentru ea, pentru Partid.

Dăncilă a acţionat imediat, prompt, fără ezitare, ca un animal.

Viorica are un vizibil handicap în a percepe abstractul, conotativul, nuanţele şi detaliile.

Îmi aminteşte de personajul lui Ion Băieşu, bolnav de o boală bizară, incapabil de a înţelege metaforele, cramponat de sensul propriu, de denotativ. Un om căruia dacă-i spuneai "Trage-l de limbă pe X!", îşi vâra mâna în gura acestuia şi trăgea până se tumefiau papilele...

Dăncilă a dat imediat înapoi pe o serie de direcţii. Nepolitic, s-a predat prea uşor.

Apoi a înlocuit toţi oamenii lui Dragnea, imediat după întemniţare.

I-a hăituit. I-a trimis la Dragnea cu pâră, cu ură, cu nevoie de alianţă. I-a fidelizat mustăciosului.

Pe unii i-a încolţit de-a binelea. De la Sun Tzu, la medievali pitici strategi şi până la Iliescu, ştim că nimeni nu trebuie încolţit astfel încât să nu mai aibă cale de scăpare, pentru că, neputând să fugă, va fi obligat să lupte.

Viorica nu l-a citit pe Sun Tzu. Nici pe alţii. A rămas la oralitatea învăţămintelor de la clacă, de la depănuşat.

Viorica grăbeşte un congres de la care i se va trage.

PSD e vraişte şi în bătătură dau năvală, să fie repuşi la masă, Firea, Ponta, Năstase, Geoană, Vanghele, plus periferizaţii.

Ei se pot desolidariza de Dragnea, erau inamici făţiş.

Dăncilă apare ca o trădătoare în faţa propriului electorat.

Feminizarea conducerii partidului pare a se dori respinsă.

Şi Gabriela Firea, în naivitatea ei, îşi dă singură la temelie.

Firea e un primar certăreţ, cu nişte companii municipale în aer, cu un Costanda neplătit, la sfârşitul unui conflict cu final previzibil, cu un milliard declarat deficit şi cu o urbe din ce în ce mai nemulţumită.

E loc pentru ceilalţi beligeranţi la ciolan, la PSD, dar şi temei pentru Dragnea să-şi ţină locul cald...

Ce oaste nouă ridică lideriţele cu broboadă ale PSD?

Ce recruţi de soi apar în peisaj?

Foanfe la RADET, foste amante ale altora pe post de manageri de spitale...

Veorica l-a înlocuit pe Vâlcov cu Borza. O funcţie onorifică poate cumpăra de la Remus Borza fix atâta loialitate cât un bacşiş de zece lei dat unui taximetrist...

Dragnea în schimb îi primeşte la pieptul său zăbrelit pe toţi expulzaţii, pe toţi alungaţii. Şi nu trebuie să le dea ceva, poate numai să le promită. Promisiunile nu costă nimic.

Noroc cu Occidentul, cu Străinătatea cea perfidă, cu Lumea Mare a crimelor, pedepselor, represaliilor şi măsurilor profilactice...

Dacă Dragnea trebuie, va fi înecat în dosare de către cei care n-au timp să jubileze, de cei care tac îngrijoraţi şi fac...

Ca la Hayssam Omar, unde teroris­mul a fost suplimentat cu alte patru pedepse contopite, ajungându-se la zeci de ani de puşcărie...

Ca la Vântu, ca la Nicuşor Constantinescu, unde condamnările curg şi vor curge atât timp cât va fi nevoie.

Aţi văzut ce a fost prioritar la Mazăre? Să se dea şi un mandat de arestare şi să se lucreze cu celeritate şi în alte speţe, ca nu cumva, printr-o ghiduşie funambulescă, edilul să se facă scăpat...

Dragnea, cât respiră, e periculos. De asta îşi dau seama ruşii, americanii şi evreii cu care Liviu se considera prieten, pe care îi credea cumpăraţi şi aliaţi garantaţi.

Opinia Cititorului ( 50 )

 1. Fabulos, maestre, felicitari!

  1. Marian... Nu stiu sa scriu decit fabulos, am incercat sa cobor nivelul dar, precum masina de facut coltunasi a lui Babski, nu pot fi downgradat ci doar reglat in sus! Macar semneaza si tu altfel cind ma lauzi, pentru impresie, sa nu vada lumea ca am aceiasi laudatori! Semneaza "Trump", "Varanul" sau "Petrov"...

  Bucuria e prematura, Dragnea nu-i nici pe departe terminat.

  1. ... sint la fel de destepti ca si mine!

  A trecut pe la organizatie acum cativa ani, prin 2015 - 2016. Locuieste intr-adevar in Sectorul 2. Nu sunt sigur daca a avut sau nu calitatea de membru, intr-o vreme oarecare, dar, in mod cert, acum nu este membru al organizatiei sau al altei organizatii a partidului. Multumim!

  1. Acuma-s mai multe pesedeuri si vor fi si mai multe, cum era la liberali in anii 90!:)) cate bordeie - atatea pesedeie!:))

   M-au sunat oamenii sa ma injure ca improsc fake news! Oameni normali, din alt partid, carora le e rusine cu PSD-ul...

  Japonnia se poate spune ca este tara unde s a hotarat destinul viitorului lider PSD. Cu o baza impresionanta de sustinatori noul lider va trebui sa arate continuutate si nu colaborare cu opozitia cea imaculata si dreapta. Pasul facut spre demiterea sefei ANAF este efectul galcevei pentru suprematie la nivel inalt. Pleaca distinsa doamna la indemnul domnului Teodorovici sau a doamnei Dancila? Alternativa la ordonanta 114 este impozitarea celor ce construiesc inteligenta artificiala sau renuntarea la impozitarea automatelor bancare care bu gandesc insa au mare cautare orin ceea ce pun la dispozitie si anume loialitate

  1. Poate invata si pesedistii de top de la ei, de exemplu sa gateasca pesti otravitori sau sa-si faca sepukku... Fiscul are si va avea probleme mari. Se adevereste ceea ce spun eu de zece ani, nu poti colecta sume care se regasesc doar in teorie! Nici nu prea conteaza pe cine pun la Anaf, poa' sa puna si un cimpanzeu, ba chiar si pe Serban Nicolae, pe Varujean sau pe Tariceanu... Nici fumarituri noi nu se pot inventa, ca sint ani electorali, daca au presarat cu alegeri din belsug ani la rind, acum nu mai pot sa puna biruri pe plebe, trebuie sa ia de la categoriile care nu voteaza...

   ele nu voteaza, doar decid cine primeste cele mai multe voturi:-)

   De la banci e cel mai greu sa iei bani. Ar trebui sa ai perceptori mai destepti decit bancherii, si nu ma refer la amaritii din unitati, ma refer la barosanii din centrale...

   si se continua in priceput, adica cel care intelege. Priviti cum s a manipulat suma de control in cazul formularelor ANAF pentru situatiile semestriale 2018 sa vedeti cum se cumpara un colos industrial pe bani de tigari. si veti intelege

  Acuma ati vrea nici sa nu mai respire!!! Nu va dezminteti, sunteti si ramaneti niste basisti de exceptie!

  1. Ramii un pesedist, dar nu de exceptie... Asa sinteti toti!

  Si despre cum isi dadea colegii in gat!

  1. Am scris. Azi noapte am predat textul. Nu stiu daca e ceea ce asteptati dar am scris...

   Certific, l-a predat.

   Pe de alta parte, trebuie sa precizez ca domnul Antonescu loveste nediscriminatoriu, atit in prieteni, cit si in dusmani, astfel ca, desi nu este basist, este totusi, basescian, deoarece Basescu facea la fel. 

   Despre predare... la mine se refera doar la texte, alte sensuri ale cuvintului nu cunosc, mor cu ei de git thermopylian! Prieteni nu exista. Cum stie orice manelist calificat, lumea e plina de dusmani. Cind acestia vor fi eradicati, voi ramine singur pe planeta... Poate voi mai permite prezenta unui kabbalist sau doi...

   Cand cineva ,indubitabil inteligent si informat , vrea sa fie apodictic si excesiv de irizant ,lasa impresia unui cosum de ...anumite plante....euforice .Este o masura in toate ...,si (mai ales) limite !

   ...eu, chiar cind imi las idiostilul sa zburde printre tropi si valente semantice, imi pastrez proprietatea termenilor. Si n-am nevoie de chimie pentru stari si viziuni, le am ca dar.

  Maestru la ce?La răsucit limba în gură?

  Restul e numai otrava. 

  1. Un titlu funest , sadic , de prost gust , de om cu inclinatii mizantropice . Brrr !

   ... de internetul institutiei, reveniti la Solitaire! Sau ginditi-va de unde rostuiti un job dupa ce il pierdeti pe asta de care va bateti joc...

   Nimeni n-are cum placea pe toata lumea. Poate doar papii, sfintii si idiotii sa se-ncumete...

   tot articolul e numai sclipire, observatii pertinente si umor de cea mai buna calitate!

  In articol se omite ceva. "Averea" lui Dragnea, portocalele braziliene, etc.

  Daca acesta a furat cu adevarat si are zeci de milioane puse deoparte, lupta politica s-a terminat, iese din inchisoare si se pensioneaza.

  Daca acesta nu a furat treburi grele (asta nu inseamna ca nu ar fi ciupit niste beneficii, mai ales pentru partid, cat despre TelDrum, exista favoritism local pentru firma asta, dar nu exista dovezi cum ca firma a vandut linguri catre CJ Teleorman la pret de 100 lei / bucata, deci in absenta unor astfel de dovezi, putem presupune ca TelDrum a facut o treaba decenta, singurul ajutor primit fiind cel de "preferentialitate"), deci daca nu a furat, atunci Dragnea s-ar putea intoarce pe scena politica. Insa publicul il va fi uitat. Ca si pe Basescu, caruia doar 10-12% ii mai sunt fideli. 

  1. ... nimeni nu face o treaba decenta in interes public. De-aia tara asta arata indecent de 2000 de ani. Nu e numai vina hotilor. N-avem sosele de Doamne ajuta nu numai pentru ca ministrii fura si primesc spaga, ci si pentru ca proiectantii, inginerii, muncitorii strica ce nu se fura. La noi mai mult se strica decit se fura. In fiecare mare dosar de hotie e o discrepanta uriasa intre prejudiciu si beneficiu. Nici un politician roman nu are banii cu care a fost pagubit sectorul public, ci doar o mica parte. Nici la delapidat nu sintem buni pe acest plai. Dragnea nu e foarte bogat, dupa parerea mea, asa cum nu sint nici Nastase, Basescu sau particularii. Toti sint ca dihorii: omoara toate gainile din poiata ca sa roada un copan.

   Centura Alexandriei facuta de TelDrum arata impecabil, drum occidental. Drumul Alexandria-Giurgiu a fost facut de TelDrum doar pana la granita de judet, cei din Giurgiu neavand bani.

   Stiu cazuri concrete de treaba decenta sau chiar buna facuta de TelDrum. 

   Nu stiu cum arata centura Alexandriei, nici drumul Alexandria-Giurgiu. Daca aveti dreptate, faceti-i un serviciu real Teldrum si publicati imaginile precum si orice alt argument in folosul companiei. Marturisesc ca n-am mai calcat in Teleorman din 1992 si ca, inafara de Zaharia Stancu, am detestat tot ce-am cunoscut in sau din judet. Daca am construit prejudecati, promit sa ma dezbar de ele cu prima ocazie!

  Citind printre rinduri, ceea ce pare o critica la adresa doamnei prim-ministru, nu este decit o lauda nerostita, dar, binemeritata. Si-a anunțat demisia cabinetul Dăncilă? Nu! Deci rugamintea mustaciosului e respectata. Plinge cineva dupa Vâlcov? Nu! Toate masurile luate de dumneaei au avut efectul dorit: e liniste! CTP, Băsescu, s.a. o lauda! Daca mai e si "de capul ei" pare mai iscusita decit Machiavelli. Dupa Dragnea, care, cum bine ziceti, înca respira, in subsidiar doamna prim-ministru prezinta sanse reale s-o vedem candidata la prezidentiale, la toamna! Felicitari domnule MA pentru viziune si pentru harul cu care scrieti!

  1. Si ce reiese printre ele, dar fara sa negam afirmatiile explicite. Candidatii la presedintie, la alegerile proxime, vor fi toti niste neaveniti. Cineva tot va trebui sa cistige, sa iasa presedinte. Eu nu votez, n-am votat niciodata, dar nu din cauza lipsei de alternative, ci pentru ca nu cred in democratie, cu atit mai putin in sufragiul universal. Multumesc, stiu ca scriu bine. Despre viziune... pina la proba contrarie, pot sa ma umflu in pene... O sa ma dezumflu la un moment dat...

   Nu vezi nici un candidat - surpriză, scos ca din joben? Sau ca din laborator?

   Cam asta e trendul mondial. Noi, pina la Klaus, am avut numai cistigatori previzibili.

   Sorin Rosca Stanescu spune ca, probabil, Adrian Nastase il propune pe Mihai Gadea drept candidat independent sustinut de PSD la prezidentiale.

   Nu m-as mira. 

   ... n-a prea facut profetii care sa se implineasca... El spune mai mult chestii in urma de pe urma carora are un beneficiu direct si imediat. In cazul in speta cam presupun care ar fi acela. Ar fi misto insa o tara condusa de tembelizoristi - Gadea presedinte, Rares premier, Madalin Ionescu Seful Camerei, Savaliuc procuror general si Monica Tatoiu guvernator BNR! Pacat ca s-au dus Marioara Murarescu, Stela Popescu si Iosif Sava...

   Se vede din avion, e stabilit! Si nu aici, acolo, in Lumea Mare, cum spune MA.

   Si eu cred.

   Niciodata n-a contat suta la suta dar acum nu mai conteaza deloc. Ma umfla rasul cand aud mesaje mobilizatoare! In secolul 21 peste tot in lume iese numai cine trebuie!

   ... daca ar conta, ar fi si mai rau...

   Si in 26 mai 2019... Tot trucat? Ce trist... Halal democratie! Mai bine o dictatura sanatoasa!

   ...doar in masura in care Sistemul are interes sa dea satisfactie unei majoritati sau unei minoritati substantiale intr-o anume conjuctura. Europarlamentarii nu-s nocivi pentru sistemul global. N-are nici o importanta daca de la Bucuresti merge la Bruxelles Einstein sau Forrest Gump, Hitler sau Maica Tereza...

   Asadar si prin urmare... Nici unii nu a pierdut nimic.. nici infatuații n-au cistigat nimic!

   Poti sa-mi spui care-i diferenta daca merg la Bruxelles 5 pesedisti, 3 liberali si 2 unguri sau 4 pesedisti, 4 liberali si 2 useristi? Cu ce ne incalzeste pe noi inafara ca ne uitam la televizor? E ca la sport, ne bucuram ca bate Mesi pe Ronaldo dar ei iau banii si noi mincam seminte!

   Mickey Mantle cistiga 100000 pe an, tac-tu cit cistiga? Cam asa e... De-aia nu ma prea uit la sport... Ma enerveaza ca o proasta ca Halep cistiga sute de mii pentru ca bate trei pupeze clasate dupa locul 100 si se intoarce acasa in sferturi... Sau ca meciul Real-Barcelona, la cit costa echipele, nu se termina cu scorul de 57-42 ci cu 1-0, gol din penalty. Lumea de azi e construita pe criterii bizare. E vina lui Coubertin cu ideea timpita ca e important sa participi si nu sa cistigi. Eu zic sa mergem sa-i profanam mormintul si sa-i vandalizam statuia!

   Totul se transforma!

  În cafteala dintre niște evrei și niște nemți (vorba aluia de sus pe deal) scorul e 0 - 1. Runda a doua va fi crancena

  1. Noi vom iesi invingatori. Si vom plati datoria de razboi. Deja vu!

  pina si cele din RM par a se desfasura la fel.

  Dragnea este la locul lui, Dancila, "mama natiunii", la locul ei, pesedistii si ceilalti la locul lor... Pina si publicul este la locul lui, sta comod in loja si urmareste atent spectacolul. 

  Dancila lucreaza. Ce ati vrea sa faca? Va trece usor peste motiunea de cenzura, va face congres, va ajunge presedinte titular, va candida la presedintie... oricum pare a nu interesa pe nimeni candidatul PSD.

  Deci, lucrurile se desfasoara normal. Pina azi. Daca miine si in zilele urmatoare, Dancila, "mama natiunii", nu va face cine stie ce nazbitii care sa reuseasca sa scoata publicul in strada, sa-l enervze pe maretul si falnicul nostru presedinte sau cine stie ce organisme europene sau internationale, va avea viata politica lunga, pina anul urmator, cel putin. Pe urma vor urma alegeri locale, parlamentare, si cum i-o fi norocul. Oricum nu asteapat nimeni nimic de la PSD. A avit atitea ocazii! Acum este in situatia lui Petrica... ala cu lupul. 

  1. ... ca mama natiunii si tatal natiunii sint frati, de-aia sintem un neam de inzestrati si faraoni!

  Au scos capul doi martafoi pusi la murat, Adrian Iugoslavu si Tucashow, vizionatul de pe vremea cand televizoarele n-aveau telecomanda si pensionarilor le era lene si spondiloza sa se ridice sa mute canalul pe Isaura!:)) Si ce plan viclean au facut cei doi sontorogi media ca sa rupa gura targului, s-o aduca pe Veorica!:)) Cred ca o tara intreaga s-a uitat la ghiuleaua sexy din spatele autogarii!:))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro