NYSE ajută Israelul să creeze o piaţă secundară pentru sectorul tehnologic

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Israelul şi New York Stock Exchange (NYSE) au lansat negocierile pentru înfiinţarea unei pieţe secundare destinate acţiunilor companiilor high-tech din Israel, anunţă israelhayom.com.

Astfel, oficiali din Ministerul Finanţelor din Israel s-au întâlnit zilele trecute cu directori ai NYSE, la New York, pentru discuţii privind crearea acestei platforme menite să ajute companiile tehnologice să se finanţeze la început de drum.

Israelul are un sector tehnologic "plin de viaţă", însă majoritatea start-up-urilor şi companiilor mai vechi optează pentru surse private de finanţare, în loc să apeleze la Bursa din Tel Aviv (TASE), ale cărei reglementări sunt considerate prea stricte pentru firmele mai mici.

Shai Babad, director general în Ministerul Finanţelor din Israel, a declarat că părţile nu au discutat detalii privind modelul pieţei pe care vor să o creeze, dat fiind că negocierile sunt în fază incipientă, însă speră că noua platformă va fi o divizie a NYSE.

TASE şi autoritatea pieţei de capital din Israel au încercat multă vreme să atragă firmele tehnologice pe piaţă, dar cu prea puţin succes.

Israel Venture Capital Research Center şi firma de avocatură ZAG susţin că firmele israeliene private high-tech au obţinut un record de 6,47 miliarde de dolari în 2018, cu 17% mai mult faţă de 2017.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS