Abonament gratuit

O adolescentă din Malaezia s-a sinucis după un sondaj făcut pe Instagram

T.T.
Internaţional /

O adolescentă din Malaezia s-a sinucis după un sondaj făcut pe Instagram

O adolescentă în vârstă de 16 ani s-a sinucis în Malaezia după ce a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram în care îi întreba pe cei care îi urmăreau contul dacă ar trebui să trăiască sau să moară, iar 69% au votat pentru moarte, relatează The Guardian.

Poliţia din statul estic Sarawak a informat că fata, care nu a fost identificată, a publicat sondajul pe aplicaţie cu mesajul: "Foarte important, ajutaţi-mă să aleg dacă să trăiesc sau să mor".

După ce mai mulţi au votat pentru moarte, ea s-a sinucis.

Moartea sa a determinat un avocat să sugereze că cei care au votat pentru ca ea să moară ar putea fi vinovaţi că au contribuit la sinuciderea ei.

Ramkarpal Singh, un avocat şi parlamentar din statul nord-vestic Penang, a afirmat: "Ar fi această fată în viaţă astăzi dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o din a-şi lua viaţa? Ar fi ascultat ea sfatul lor dacă ei ar fi încurajat-o să caute ajutor profesionist?".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Syed Saddiq Abdul Rahman, a declarat că tragedia arată necesitatea unor discuţii la nivel naţional cu privire la sănătatea mintală.

"Sunt îngrijorat de sănătatea mintală a celor tineri. Este o problemă naţională care trebuie luată în serios", a afirmat el.

În februarie, Instagram a informat că va bloca imaginile cu persoane care se rănesc.

Decizia a venit după moartea adolescentei britanice Molly Russell, despre care părinţii cred că a văzut imagini cu suicid pe Instagram înainte să îşi ia viaţa în 2017, la vârsta de 14 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS