O divizie "Allianz" din Franţa, amendată cu 50 milioane euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

O divizie "Allianz" din Franţa, amendată cu 50 milioane euro

Divizia franceză de asigurări de viaţă a companiei germane "Allianz" a fost amendată de autorităţile de reglementare (ACPR) cu 50 de milioane de euro pentru că nu a făcut suficiente eforturi ca să-i găsească pe moştenitorii titularilor de poliţe decedaţi.

ACPR a acuzat "Allianz Vie" de "încălcare masivă şi prelungită a obligaţiilor" de identificare a deţinătorilor de poliţe de asigurări de viaţă care au decedat. Conform autorităţii, divizia amendată nu a angajat suficiente resurse pentru găsirea moştenitorilor acestora.

Oficialii "Allianz" au declarat că s-au confruntat deseori cu obstacole legale în căutarea moştenitorilor. Compania a precizat că are o echipă de 107 persoane care se ocupă cu aceste lucruri şi care, de obicei, îi identifică în mai puţin de 30 de zile pe moştenitori.

"Allianz" a mai precizat că nu a obţinut profit din sumele nerevendicate, care au fost adăugate la sumele utilizate la plata tuturor deţinătorilor de poliţe de asigurare.

Luna trecută, ACPR a amendat şi asiguratorul francez de viaţă "CNP Assurances" cu 40 de milioane de euro pentru că nu a făcut suficient ca să identifice moştenitorii deţinătorilor de poliţe care au decedat.

În 2013, Curtea de Conturi din Franţa informa, într-un audit, că asiguratorii de viaţă din ţară au fost foarte înceţi în îndeplinirea obligaţiilor privind găsirea moştenitorilor, conform unei legi care a intrat în vigoare în 2007.

Potrivit Curţii, poliţele de viaţă nerevendicate sunt de cel puţin 2,76 miliarde euro.

Dacă o astfel de poliţă nu este revendicată timp de 30 de ani după decesul deţinătorului, fondurile revin statului, conform legii franceze.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS