O proporţie de 61% dintre americani consideră că inteligenţa artificială pune în pericol viitorul umanităţii

A.F.
Internaţional / 18 mai

O proporţie de 61% dintre americani consideră că inteligenţa artificială pune în pericol viitorul umanităţii

Mai mult de două treimi dintre americani sunt îngrijoraţi de efectele negative ale inteligenţei artificiale şi 61% cred că ar putea ameninţa civilizaţia, conform Reuters.

De când chatbotul ChatGPT al OpenAI a devenit aplicaţia cu cea mai rapidă creştere din toate timpurile, integrarea pe scară largă a AI în viaţa de zi cu zi a catapultat AI în prim-planul discursului public.

ChatGPT a dat startul unei curse a înarmărilor AI, cu grei ai tehnologiei precum Microsoft şi Google care luptă pentru a-şi depăşi reciproc realizările în acest domeniu.

Legislatorii şi companiile de inteligenţă artificială sunt, de asemenea, îngrijoraţi: CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat marţi, în faţa Congresului SUA, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la potenţiala utilizare abuzivă a tehnologiei şi solicitând reglementări.

61% dintre respondenţi cred că AI prezintă riscuri pentru umanitate, în timp ce doar 22% nu au fost de acord, iar 17% au rămas nesiguri.

Cei care au votat pentru Donald Trump în 2020 şi-au exprimat un nivel mai ridicat de îngrijorare; 70% dintre alegătorii lui Trump, comparativ cu 60% dintre alegătorii lui Joe Biden, au fost de acord că AI ar putea ameninţa omenirea.

Când vine vorba de credinţele religioase, creştinii evanghelici sunt mai predispuşi să fie "pe deplin de acord" că AI prezintă riscuri pentru umanitate, situându-se la 32%, comparativ cu 24% dintre creştinii neevanghelici.

"O gamă atât de largă de americani se îngrijorează cu privire la efectele negative ale inteligenţei artificiale. Considerăm momentul actual similar cu începutul erei nucleare şi avem beneficiul unei percepţii publice care este în concordanţă cu necesitatea de a acţiona", a spus Landon Klein, directorul politicii americane al Institutului Future of Life.

În timp ce americanii sunt îngrijoraţi de inteligenţa artificială, criminalitatea şi economia se situează mai sus pe lista problemelor: 77% susţin creşterea finanţării poliţiei pentru combaterea criminalităţii şi 82% sunt îngrijoraţi de riscul unei recesiuni.

Cei din industrie au spus că publicul ar trebui să înţeleagă mai bine beneficiile AI.

"Preocupările sunt foarte legitime, dar cred că ceea ce lipseşte din dialog în general este de ce facem asta în primul rând?. AI va creşte calitatea vieţii oamenilor şi îi va ajuta pe oameni să fie mai competenţi şi mai eficienţi" a spus Sebastian Thrun, profesor de informatică la Stanford, care a fondat Google X.

Aplicaţiile pozitive ale inteligenţei artificiale, cum ar fi revoluţionarea descoperirii de medicamente, nu sunt la fel de vizibile ca ChatGPT, a spus Ion Stoica, profesor UC Berkeley, care a cofondat şi compania de inteligenţă artificială Anyscale.

" Americanii s-ar putea să nu realizeze cât de omniprezentă este deja AI în viaţa lor de zi cu zi, atât acasă, cât şi la locul de muncă", a declarat el.

Sondajul realizat online, în rândul a 4.415 adulţi din SUA, a fost realizat între 9 mai şi 15 mai. Are un interval de credibilitate, o măsură a acurateţii, de plus sau minus 2 puncte procentuale.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb