Olanda: BCE se apropie de limitele politicii sale monetare

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 25 martie 2016

Olanda: BCE se apropie de limitele politicii sale monetare

Banca Centrală Europeană (BCE) se apropie de limitele politicii sale monetare, iar o nouă majorare a programului de achiziţii de active (relaxare cantitativă) ar putea provoca temeri privind stabilitatea financiară, atrage atenţia Klaas Knot, preşedintele Băncii Centrale a Olandei, membru în consiliul guvernatorilor BCE.

Knot a declarat ieri, la prezentarea raportului anual al Băncii Olandei: "O nouă majorare a programului de achiziţii de active va duce la creşterea tensiunilor (...) Beneficiile marginale ale adoptării unor măsuri suplimentare sunt diminuate. Din punct de vedere tehnic, există posibilitatea unei noi relaxări, dar apare întrebarea dacă valoarea adăugată a unei astfel de măsuri compensează efectele secundare. Am dubii în legătură cu acest lucru".

Oficialul Băncii Olandei a menţionat că măsurile de relaxare cantitativă au generat riscuri "mai ridicate" ale unor efecte secundare nedorite, precum rostogolirea împrumuturilor cu probleme şi dependenţa de ratele scăzute ale dobânzilor. Knot a mai adus în atenţie faptul că o altă potenţială consecinţă a relaxării politicii monetare este că guvernele devin mai puţin dornice să aplice reforme structurale şi să-şi reducă datoria.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Relaxarea cantitativa poate fi considerata-comparata cu falsificarea de moneda dea-a lungul istoriei ( cotidianul are o mica parere) ?

    Am o nedumerire in Europa daca Bce tipareste moneda, cum tipareste; atunci celelalte monede ar trebui sa dispara pe teritoriul Ue pt dimplul motiv ca se face economie cu tiparirea, bancile nu mai trebuie sa schimbe moneda x cu euro, moneda x cu y.

    Turcia de ce resedinta si-a raportat-o in $ dar vrea in Ue ? 

    1. Daca consideri falsificare de moneda diminuarea cantitatii de aur in aliajul monedei si mentinerea valorii ei, afisate initial, atunci, desigur, relaxarea cantitativa este o falsificare de moneda (este mecanismul producerii inflatiei).

      Nu am inteles formularea nedumeririi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb