Olimpiada cu orice preţ, chiar şi fără vaccin

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Olimpiada cu orice preţ, chiar şi fără vaccin

Conducerea Comitetului Internaţional Olimpic a transmis un mesaj clar legat de ediţia viitoare a JO, lăsând să se înţeleagă că aceasta trebuie neapărat să aibă loc. Dincolo de latura sportivă, anularea celei mai mari competiţii sportive a lumii ar produce pagube de zeci de miliarde de dolari, atât pentru forul mondial, cât şi pentru ţara gazdă, Japonia.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 ar putea avea loc chiar şi fără a exista un vaccin împotriva coronavirusului, a anunţat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach: "'Sportul revine încet dar sigur în întreaga lume şi o serie de evenimente sportive majore au fost organizate cu succes în ultimul timp, inclusiv meciuri în diferite ligi japoneze. Evenimente foarte complexe, precum Turul Franţei, ne-au arătat şi au arătat lumii că se pot organiza competiţii sportive sigure chiar şi fără vaccin. Cu toate acestea, existenţa unui vaccin şi teste rapide pentru depistarea coronavirusului ar facilita foarte mult desfăşurarea JO. Sunt sigur că vom reuşi să organizam Jocurile Olimpice care vor fi unele istorice, împreună vom face din ele un succes''. Sportivii ar putea fi supuşi la teste Covid-19 în mod repetat iar deplasările lor vor fi strict controlate în timpul JO de la Tokyo. Cu mai puţin de un an înainte de eveniment, Grupul de lucru şi organizatorii Jocurilor Olimpice s-au întâlnit pentru a doua oară pentru a discuta o listă de posibile reguli ce vor fi impuse. Astfel, participanţii la Olimpiadă ar putea fi obligaţi să efectueze un test cu trei zile înainte de sosirea lor în Japonia, apoi un altul la sosire şi mai multe în timpul şederii lor. Antrenorul şi persoanele care vor veni în contact cu sportivii ar putea fi, de asemenea, supuşi unui regim de testare riguros. "Testarea este printre cele mai importante lucruri, fie pentru siguranţa sportivilor, fie pentru cea a publicului", a declarat directorul general al Comitetului de organizare a Tokyo-2020, Toshiro Muto. În plus, sportivii ar putea fi nevoiţi să prezinte un plan detaliat al activităţilor lor sau să anunţe dacă se vor deplasa în diferite locuri şi traseul pe care-l vor urma. De asemenea, ei vor trebui să respecte distanţarea socială, iar spaţiile comune, cum ar fi sălile, saloanele sau băile termale tradiţionale ar putea fi închise. După amânarea istorică a JO de la Tokyo până în vara anului 2021, din cauza pandemiei, organizatorii au promis Jocuri "simplificate", cu peste 200 de măsuri studiate, dar nu s-a luat încă nicio decizie concretă, cea mai vizată fiind reducerea numărului de spectatori.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Totul se rezuma la bani într-un final. Daca nu merg spectatorii ce veți face???? Ați pierdut după ce ați investit in infrastrucura și înțeleg că e greu. Situația e nasoala dar nu trebuie forțată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro