"Omniasig" îşi menţine profitabilitatea în primul semestru

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Omniasig" îşi menţine profitabilitatea în primul semestru

"Omniasig Vienna Insurance" Group a înregistrat, în primul semes­tru al anului 2010, un volum al primelor brute subscrise de 484,15 milioane lei, conform standardelor IFRS, cu 18,76% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Totodată, compania a înregistrat un profit brut de 14,56 milioane lei (conform standardelor IFRS), la jumătatea anului.

În primul semestru, valoarea daunelor plătite de asigurator a fost de 363,35 milioane lei, cu 18,66% mai puţin decât la 30 iunie 2009.

Ponderea cea mai mare în portofoliul companiei, res­pectiv de 74%, o deţin, ca şi până acum, asigurările auto. Asigurările Casco au înregistrat o valoare de 234,90 milioane lei, ceea ce reprezintă o scădere de 27,45% faţă de primul semestru din 2009. Pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), valoa­rea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane lei, cu 22,50% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Atât asigurările RCA, cât şi cele Casco au înregistrat scăderi şi la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco şi de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul întâi al anului anterior.

La asigurările de tip Property (ramura asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale), "Omniasig" a înregistrat o creştere de 16% a valorii primelor brute subscrise, înregistrând un volum total de 91,09 milioane lei. O creştere mai substanţială, de 41,17% s-a înregistrat şi pe segmentul Asigurărilor de răspundere civilă generală, acestea atingând o valoare a primelor brute subscrise de 12,19 milioane lei. Tot o creştere a fost înregistrată şi pe linia Asigurărilor de bunuri în tranzit, respectiv de 29,95%. Valoa­rea primelor brute subscrise pe această clasă a fost de 7,63 milioane lei.

"Omniasig" activează pe piaţa asigurărilor din România din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS