Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Omniasig" îşi menţine profitabilitatea în primul semestru

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Omniasig" îşi menţine profitabilitatea în primul semestru

"Omniasig Vienna Insurance" Group a înregistrat, în primul semes­tru al anului 2010, un volum al primelor brute subscrise de 484,15 milioane lei, conform standardelor IFRS, cu 18,76% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Totodată, compania a înregistrat un profit brut de 14,56 milioane lei (conform standardelor IFRS), la jumătatea anului.

În primul semestru, valoarea daunelor plătite de asigurator a fost de 363,35 milioane lei, cu 18,66% mai puţin decât la 30 iunie 2009.

Ponderea cea mai mare în portofoliul companiei, res­pectiv de 74%, o deţin, ca şi până acum, asigurările auto. Asigurările Casco au înregistrat o valoare de 234,90 milioane lei, ceea ce reprezintă o scădere de 27,45% faţă de primul semestru din 2009. Pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), valoa­rea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane lei, cu 22,50% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Atât asigurările RCA, cât şi cele Casco au înregistrat scăderi şi la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco şi de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul întâi al anului anterior.

La asigurările de tip Property (ramura asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale), "Omniasig" a înregistrat o creştere de 16% a valorii primelor brute subscrise, înregistrând un volum total de 91,09 milioane lei. O creştere mai substanţială, de 41,17% s-a înregistrat şi pe segmentul Asigurărilor de răspundere civilă generală, acestea atingând o valoare a primelor brute subscrise de 12,19 milioane lei. Tot o creştere a fost înregistrată şi pe linia Asigurărilor de bunuri în tranzit, respectiv de 29,95%. Valoa­rea primelor brute subscrise pe această clasă a fost de 7,63 milioane lei.

"Omniasig" activează pe piaţa asigurărilor din România din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie