Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Omniasig vrea să subscrie în acest an prime de 1,2 miliarde lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Omniasig vrea să subscrie în acest an prime de 1,2 miliarde lei

Omniasig (fosta BCR Asigurări) estimează că va subscrie în acest an prime de asigurare de 1,2 miliarde de lei, nivel similar celui atins în 2011, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele directoratului companiei, Mihai Tecău. "Principalul obiectiv al planul de dezvoltare al noului Omniasig Vienna Insurance Group în 2012 prevede realizarea unui volum de prime subscrise de 1,2 miliarde de lei. De asemenea, societatea va lansa noi produse, flexibile şi adaptate actualului context economic şi nevoilor clienţilor şi va miza pe apropierea faţă de brokerii de asigurări şi îmbunătăţirea relaţiei cu aceştia", a declarat Tecău citat de Mediafax.

Mihai Tecău a spus că Omniasig va urmări în acest an consolidarea activităţii de business, prin adoptarea unei strategii prudente de dezvoltare, îmbunătăţirea ratei combinate şi menţinerea ei la un nivel cât mai scăzut sub 100%, precum şi reanalizarea şi restructurarea portofoliului şi o subscriere atentă şi precaută a noilor riscuri preluate în asigurare.

"În plus, vom optimiza şi reduce cheltuielile administrative şi ne vom implica în proiecte şi activităţi de educare a publicului asupra domeniului asigurărilor. Pe scurt, vrem o creştere sănătoasă, axată pe profitabilitate", a spus şeful Omniasig.

Un element important al strategiei de dezvoltare a companiei îl reprezintă parteneriatul de vânzări de produse de asigurări încheiat între Omniasig şi Banca Comercială Română (parte a acordului de colaborare între Erste Bank şi Vienna Insurance Group), parteneriat în derulare care are un rol semnificativ în consolidarea întregii reţele teritoriale a companiei din punctul de vedere al vânzărilor.

La începutul acestei luni, BCR Asigurări a încheiat procesul de fuziune cu Omniasig şi a preluat denumirea şi emblema societăţii absorbite. Primele subscrise de cele două companii au însumat 1,2 miliarde de lei în 2011, peste rezultatul consemnat de Astra, liderul pieţei în 2010 şi 2011, care a avut prime de 1,01 miliarde de lei.

În 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurări a raportat venituri de 441 milioane de lei.

Cele două companii erau controlate de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria), care în august 2011 a decis fuziunea celor două sub-sidiare.

În urma fuziunii, Omniasig este reprezentată la nivelul întregii ţări prin 224 de sucursale şi agenţii. De asemenea, compania are 2.000 de salariaţi şi aproximativ 13.000 agenţi activi în toată ţara.

În primul trimestru al acestui an, fosta BCR Asigurări şi vechiul Omniasig au subscris prime în sumă de 282,03 milioane lei, în scădere cu 18,8% faţă de rezultatul înregistrat în perioada ianuarie- martie 2011.

"Această scădere se datorează în principal strânsei legături existente între industria asigurărilor şi celelalte segmente importante ale economiei, precum: segmentul auto, leasing, bancar şi cel imobiliar", potrivit datelor companiei.

În perioada analizată, Astra Asigurări, liderul pieţei în 2011, a consemnat subscrieri de 295,7 milioane de lei, în scădere cu peste 11% faţă de martie 2011.

În totalul subscrierilor Omniasig, poliţele auto (RCA şi CASCO) au avut o pondere de 73,5%. Poliţele CASCO au crescut cu 25,8%, la 136,08 milioane de lei.

Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA şi Carte Verde), societatea a înregistrat o scădere cu 56,48% a primelor subscrise, la 71,35 milioane de lei.

Poliţele de tip property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) au adus prime de 45,73 milioane de lei, cu 3,19% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011.

În privinţa despăgubirile plătite, societatea a plătit indemnizaţii de 287,22 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de martie 2011.

Pe CASCO, valoarea despăgubirilor plătite a fost de 163,85 milioane lei, mai mult cu 21,30% faţă de perioada anterioară similară, iar pe RCA daunele au însumat 109,22 milioane lei, cu 41.67% mai mult decât în primul trimestru 2011.

Pe property, daunele achitate au crescut cu 47,88%.

Listat la bursa din Viena, VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est.

Pe piaţa locală, grupul austriac controlează şi Asirom.

În primul trimestru, piaţa locală a asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 0,35%, la 2,17 miliarde de lei, evoluţie susţinută de asigurările generale, care au avansat cu 0,55%, la 1,73 miliarde de lei, în timp ce poliţele de viaţă au coborât cu 0,45%, la 431,9 milioane de lei.

La nivelul anului 2011, subscrierile industriei de asigurări au însumat 7,95 miliarde de lei, în scădere cu 4,3% faţă de 2010, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie