ONU cere evacuarea în străinătate a lui Navalnîi

S.B.
Internaţional / 22 aprilie

ONU cere evacuarea în străinătate a lui Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat şi aflat în greva foamei de trei săptămâni, se află într-un "pericol grav" şi este necesar să fie evacuat în străinătate, cer patru experţi în drepturile omului mandataţi de ONU, informează news.ro.

"Cerem autorităţilor ruse să-i asigure de îndată lui Aleksei Navalnîi acces la proprii medici şi să-i permită să fie evacuat în străinătate, la un tratament medical urgent, aşa cum au făcut în 2020. Reafirmăm că Guvernul rus este responsabil de viaţa şi sănătatea lui Aleksei Navalnîi în timpul detenţiei acestuia", scriu ei într-un comunicat.

Potrivit unor apropiaţi, Navalnîi, care a intrat în greva foamei la 31 martie, în semn de protest faţă de condţiile de detenţie, s-ar afla pe moarte.

Occidentul cere eliberarea sa şi cere adevărul cu privire la otrăvirea acestuia în august 2020, în care ar fi implicate serviciile speciale ruse (FSB).

"Suntem profund tulburaţi de faptul că Aleksei Navalnîi este deţinut în condiţii care ar putea fi asimilate torturii sau unor tratamente crude, inumane sau degradante", subliniază cei patru experţi - Raportori Speciali cu privire la libertatea de opinie şi de exprimare, tortură, execuţii sumare sau arbitrare şi dreptul la libertate fizică şi mentală.

"Aparente încălcări ale interzicerii torturii sau altor rele tratamente, ale dreptului său la un avocat şi mai ales ale dreptului său la îngrijiri medicale rapide şi eficiente în timpul detenţiei nu fac decât să ne crească îngrijorarea deja profundă cu privire la viaţa şi securitatea lui Aleksei Navalnîi", scriu ei.

Raportorii ONU estimează că Aleksei Navalnîi face de mai mulţi ani obiectul "unei operaţiuni deliberate de represalii", din cauza criticilor sale la adresa Guvernului rus.

"Aşa cum am notat deja, în lumina hotărârilor şi măsurilor provizorii ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), nu există nicio bază juridică valabilă a arestării, procesului şi încarcerării lui Aleksei Navalnîi la Pokrov", subliniază raportorii ONU..

Cei patru experţi anunţă că au transmis îngrijorările pe care le au Guvernului rus, prin scrisori oficiale, în august şi decembrie 2020, în care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la otrăvirea cu un agent neurotoxic de tip noviciok a lui Aleksei Navalnîi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro