Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

OPEC aşteaptă o cerere mai scăzută de ţiţei, din cauza epidemiei de coronavirus

Ziarul BURSA #Internaţional /

OPEC aşteaptă o cerere mai scăzută de ţiţei, din cauza epidemiei de coronavirus

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se aşteaptă, pe plan global, la o cerere mai redusă de ţiţei în 2020, din cauza epidemiei cu noul coronavirus, şi a anunţat că producţia sa a scăzut semnificativ în ianuarie, fiind implementat noul acord privind limitarea furnizării, transmit DPA şi Reuters, conform Agerpres.

În 2020, cererea de ţiţei pe plan global ar urma să urce cu 990.000 de barili pe zi (bpd), la un nivel mediu de 100,73 milioane bpd, previzionează OPEC. Este cu 230.000 bpd mai puţin decât estima cartelul luna trecută.

De la 1 ianuarie, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii din afara cartelului (Alianţa OPEC+) implementează acordul privind reducerea producţiei cu 1,7 milioane de barili pe zi, pentru a sprijini piaţa. În ianuarie, OPEC a redus producţia cu 509.000 bpd, la 28,86 milioane de barili pe zi.

"Principalul factor pentru revizuirea în scădere a estimărilor în primul semestru din 2020 îl reprezintă epidemia cu noul coronavirus. Aceasta va încetini şi avansul economiei mondiale anul acesta", se arată în raportul OPEC.

Din ianuarie 2019, Alianţa OPEC+ implementează acordul privind reducerea producţiei cu 1,2 milioane de barili pe zi (bpd), valabil până în martie 2020.

Statele membre OPEC şi cele din afara cartelului furnizează aproape jumătate din petrolul folosit pe plan mondial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS