Operatorii aerieni SkyEurope şi MyAir au datorii de 1,8 milioane euro

F. A.
Companii #Transporturi /

Operatorii aerieni low-cost SkyEurope, care a dat faliment, şi MyAir, care a rămas fără licenţă, au datorii de 1,8 milioane euro către Aeroportul Băneasa, reprezentând taxe de operare neachitate din august 2008, a declarat azi, pentru Agerpres, George Mihalcea, directorul Aeroportului.

"SkyEurope, care nu mai operează de marţi pe Aeroport, are o datorie de circa 500.000 de euro, iar MyAir, care, de asemenea nu mai zboară de pe Băneasa, are 700.000 de euro neachitaţi pentru 2008 şi 600.000 de euro anul acesta", a spus Mihalcea.

Oficialul a precizat că în cazul companiei Skly Europe, care şi-a anunţat azi falimentul, Aeroportul este înscris la masa credală pentru recuperarea sumei, iar situaţia în cazul datoriilor este mai dificilă deoarece MyAir a rămas fără licenţă, iar recuperarea sumei va fi dificilă.

"Problema este că o mare parte a anului trecut şi în acest an s-a operat fără achitarea taxelor, şi acum trebuie să remediem problema", a afirmat George Mihalcea.

În ceea ce priveşte operaţiunile SkyEurope de pe Băneasa, oficialul a precizat că acestea au fost anulate, dar acest lucru nu va afecta financiar Aeroportul Băneasa.

"În actuala situaţie este mai bine pentru Aeroport, decât să opereze o companie bolnavă să zicem. Oricum, financiar, Aeroportul nu va fi afectat", a adăugat Mihalcea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS