ICT

Operatorii aerieni SkyEurope şi MyAir au datorii de 1,8 milioane euro

F. A.
Companii #Transporturi / 01 septembrie 2009

Operatorii aerieni low-cost SkyEurope, care a dat faliment, şi MyAir, care a rămas fără licenţă, au datorii de 1,8 milioane euro către Aeroportul Băneasa, reprezentând taxe de operare neachitate din august 2008, a declarat azi, pentru Agerpres, George Mihalcea, directorul Aeroportului.

"SkyEurope, care nu mai operează de marţi pe Aeroport, are o datorie de circa 500.000 de euro, iar MyAir, care, de asemenea nu mai zboară de pe Băneasa, are 700.000 de euro neachitaţi pentru 2008 şi 600.000 de euro anul acesta", a spus Mihalcea.

Oficialul a precizat că în cazul companiei Skly Europe, care şi-a anunţat azi falimentul, Aeroportul este înscris la masa credală pentru recuperarea sumei, iar situaţia în cazul datoriilor este mai dificilă deoarece MyAir a rămas fără licenţă, iar recuperarea sumei va fi dificilă.

"Problema este că o mare parte a anului trecut şi în acest an s-a operat fără achitarea taxelor, şi acum trebuie să remediem problema", a afirmat George Mihalcea.

În ceea ce priveşte operaţiunile SkyEurope de pe Băneasa, oficialul a precizat că acestea au fost anulate, dar acest lucru nu va afecta financiar Aeroportul Băneasa.

"În actuala situaţie este mai bine pentru Aeroport, decât să opereze o companie bolnavă să zicem. Oricum, financiar, Aeroportul nu va fi afectat", a adăugat Mihalcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro