Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Operatorii polonezi continuă colaborarea cu Huawei, în ciuda poziţiei adoptate de Guvern

I.M.
Comunicate de presă /

Operatorii polonezi continuă colaborarea cu Huawei, în ciuda poziţiei adoptate de Guvern

Operatorul de telefonie mobilă P4, care activează sub brandul Play, a anunţat oficial iniţierea testelor pentru reţeaua sa 5G, în oraşul Gdyia, la data de 7 ianuarie, relatează Rp.pl. În vederea desfăşurării testelor, Huawei este partenerul tehnologic al operatorului. Această colaborare continuă în ciuda unei declaraţii comune americano-poloneze, semnată în data de 2 septembrie, anul trecut, conform căreia furnizorii de echipamente de reţea 5G trebui evaluaţi pentru a nu fi influenţate de un guvern străin.

Companiile Orange Polonia şi T-Mobile Polonia au finalizat modernizarea turnurilor de telecomunicaţii din Varşovia în colaborare cu Huawei, notează Rp.pl. Cyfrowy Polsat este singurul operator care s-a retras dintr-un contract încheiat pentru instalarea sistemelor IT în colaborare cu Huawei. Contractul ar putea fi modificat pe numele Asseco Polonia, Cyfrowy Polsat intenţionând să achiziţioneze 22% din acţiunile companiei.

Actul americano-polonez, semnată în 2 septembrie, include o declaraţie conform căreia cele două administraţii consideră necesară evaluarea riguroasă a furnizoriilor de echipamente de reţea 5G pentru a se asigura că nu se află sub influenţa unui guvern străin. Washingtonul exercită presiuni asupra tuturor aliaţilor pentru a exclude furnizorii chinezi din construcţia reţelelor 5G din cauza problemelor de securitate.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS