OPOZIŢIA DIN CEHIA:Moţiune de cenzură împotriva premierului Andrej Babis

I.M.
Internaţional /

Andrej Babis (Sursă foto: Twitter)

Andrej Babis (Sursă foto: Twitter)

Partidele de opoziţie din Cehia au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură împotriva premierului Andrej Babis pe care îl acuză de conflict de interese, cu toate că nu au destule voturi pentru a câştiga, relatează Reuters.

Cele cinci partide vor depune moţiunea într-o sesiune parlamentară specială de vineri, au informat liderii grupărilor într-o conferinţă de presă de astăzi, scrie News.ro.

Cu susţinerea Partidului Comunist, guvernul minoritar al lui Babis controlează 108 voturi în camera inferioară a Parlamentului, care are 200 de locuri. Pentru ca moţiunea să treacă, sunt necesare 101 voturi.

În aprilie, poliţia cehă a recomandat inculparea premierului, cu privire la implicarea sa în fraudarea subvenţiilor europene în sumă de două milioane de euro, conform News.ro.

Al doilea cel mai bogat om din ţară, Babis a fost inculpat în 2017 într-un caz de presupusă deturnare de fonduri europene, în perioada 2007-2008 şi legat de complexul său hotelier Cuib de Barză. El riscă între cinci şi zece ani de închisoare.

Mişcarea sa populistă, ANO, conduce un Guvern de coaliţie - minoritar - cu social-democraţii. El beneficiază, de asemenea, de susţinerea tacită a comuniştilor - o premieră în istoria postcomunistă a Cehiei, scrie News.ro.

Guvernul a supravieţuit anul trecut unei moţiuni de cenzură a opoziţiei, după ce presa a dezvăluit că asistenţi ai lui Babis l-ar fi dus pe fiul său, Andrej Babis Jr., în Crimeea, anexată de Rusia, pentru a-l feri de ancheta acestui caz.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS