Oprean, AROBS: "Vrem să ridicăm 55 milioane euro de la investitori, bani care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie

Voicu Oprean a afirmat: "Suntem la bursă pentru a ridica bani. Urmează o majorare de capital. Ne dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă".

Voicu Oprean a afirmat: "Suntem la bursă pentru a ridica bani. Urmează o majorare de capital. Ne dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă".

AROBS Transilvania Software (AROBS) are în plan să realizeze o majorare de capital de 55 milioane euro, bani pe care-i va folosi pentru dezvoltarea companiei, a spus ieri Voicu Oprean, fondatorul producătorului de IT, în cadrul evenimentului ce a marcat trecerea AROBS din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Voicu Oprean a afirmat: "Suntem la bursă pentru a ridica bani. Urmează o majorare de capital. Ne dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă".

Fondatorul AROBS a adăugat: "Ne dorim ca, prin M&A (n.r. fuziuni şi achiziţii), să creştem atât zona de top line (n.r. venituri), cât şi pe cea de bottom line (n.r. profit) şi ne dorim companii care sunt conduse bine, eficient şi în care antreprenorul - daca este vorba de antreprenor, are un rol important şi poate asigura creşterea pe mai departe. Pentru că în tranzacţiile pe care le vom face, vrem ca aproximativ trei pătrimi să fie partea de cash şi o pătrime să fie acţiuni care să fie oferite (n.r. celor care vând companiile pe care le achiziţionează AROBS). Vrem ca antreprenorii să fie parte din succes, din poveste şi să creştem în continuare. Cred că cel mai important este să găsim acele companii care ne completează, unde putem găsi sinergii şi unde putem creşte în alte geografii sau pe alte zone. De asemenea, zona de greenfield (n.r. proiecte începute de la zero) arată că nu suntem doar un achizitor, ci şi construim".

AROBS Transilvania Software este o companie din ţara noastră fondată în urmă cu 25 de ani care s-a impus ca jucător important în industria globală de tehnologie. În prezent, echipa AROBS are peste 1.200 de specialişti în birourile sale din România şi din întreaga lume. AROBS este cea mai mare companie de IT listată la Bursa de Valori Bucureşti.

De-a lungul anilor, echipa AROBS s-a extins atât pe teritoriul ţării, cât şi în afara graniţelor, iar în prezent are birouri în unsprezece oraşe din România şi în nouă internaţionale.

Compania are ca obiect de activitate dezvoltarea de software la comandă cu expertiză înaltă în automotive, IoT, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, FinTech, dar şi crearea de soluţii şi produse software - pentru care AROBS deţine proprietatea intelectuală - pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor (SFA, WMS, CRM, plăţi mobile contactless şi altele), managementul resurselor umane şi payroll, channel management pentru industria hotelieră şi multe altele.

Opinia Cititorului ( 39 )

 1. Sunteți pe bursa principală și nu este interes ptr Arobs....super tare.

  1. este interes mai mare decat pe multe companii din indicele BET daca inveti sa urmaresti lichiditatea chiar si azi, nu mai zic de ieri

   80000Euro e lichiditate??????????Să fim serioși,e cu mult sub așteptări.Cand Teraplast s a listat a avut vănzări de milioane.Arobs,va da prețul jos,ptr că e interes f.scăzut.

   teraplast s-a listat acum 15 ani si nu a avut lichiditate multi ani

   37 ordine de cumpărare,da e mult mai bine decăt 2 ordine la IOR pe Aero.Pănă și pentru Norofert e mai mare interesul.

   Unicorn,bicorn sau tricorn,momentan Arobs e dezamăgitor.Dezamăgirea se va accentua.Răbdare. 

   Da,este.Pe FP(fondul.proprietatea)

  Unicorn????,să fim serioși....a ți visat rău de tot. 1leu acțiunea de unicorn????și pătrunjelul e mai scump

  Intrebarea mea este pana la ce etaj vor sa "ridice" cei 55 milioane..?

  1. Întrebați Cambrio Investment

  compania asta chiar are potential sa creasca, uitati-va cat a crescut cifra de afaceri de la an la an si profitul vine din urma tare

  le urez succes  

  1. Dacă lucrați la financiar la Arobs,credem că vine tare profitul.Momentan cresc cheltuielile.

   le-ai spus-o!

  Deci de la bursa se ridica bani. Nu stiam. Cat traieste omul invata. Se ridica cu macaraua? Vrac sau ambalati?

  1. Rolul bursei de valori este de a facilita obtinerea de finantare de catre companii,

   Normal, nu vine nimeni sa îți dea parte din afacere pe dejeaba, o vinde bani …

   Au mers pe traducere motamo din America....we will raise....vom ridica

  Pt a ridica 55 mil eur cu succes trebuie sa fuzionati cu bittnet si roca in actionariat. Asta e cheia succesului, asa puteti sa calcati pe urmele unicornului Bittnet. Sa avem 2 ......... "unicoarne" in Romania.

  1. Unicorn?????La 1leu chinuit acțiunea??????

   Cu 37ordine de cumpărare,luand ule în calcul și pe alea de 500 sau 38acțiuni?????Să fim serioși.Unicorn e CISCO etc....cum să ajungi în 5ani la nivelul lor?????cu lichiditate de80000Euro??????Păi 50000E e o Tesla,adică un showroom Tesla are mai mare lichiditate....Arobs pe la 0,60 va avea lichiditate 

   unicorn= startup de peste $1 miliard.

   Bittnet nu e nici startup si nu are nici $1 miliard 

   Frații Logofătu au ridicat Bittnet destul de mult.ptr o firmă Romănia au făcut destul de multe,dar clar că pe plan internațional sunt prea mici și cred că se vor mulțumi cu căt au realizat.Arobs are potențial,dar pare a fi un uriaș cu picioare de lut....

   Corect,referitor la Bittnet.Nici Arobs nu va fi Unicorn.

  Se ridica bani si in recesiune?!

  1. Prin hotărăre AGA,da.

   Nu prea cred. au mai dat esec si altii. Hidroelectrica a fost o exceptie.

  Dacă si pe 28sept. vin cu rezultate slabe sau dacă aplică iar abureala cu rezultate bune consolidate.....unicornul Arobs va fi în picaj liber și va ajunge ca lichiditate ca Raiko pe Aero.....Arobs are nevoie de vănzare de produse,care să le asigure venituri constante.Doar cu servicii,vor reuși doar să achite salariile mari și alte cheltuieli,să acorde SOP uri.....și prețul acțiunii va scădea cu -30%

  1. in 2013 cifra de afaceri de 45 milioane lei

   in 2023 de 10 ori mai mult  

  1200 specialiști în întreaga lume????????

  Se laudă ca și cum ar fi Google sau Microsoft.Au angajați în maxim 10 tări și deja e întreaga lume?????? 

  E bine că i au convins pe cei de la Wood să le dea rating de buy ptr 1,34lei

  Pare că azi vor lua din ordinrle plasate la 1,05lei și vor închide chinuit pe la 1,06

  1. Danusia ce parere ai de AST ?

   Marketing zero comparativ cu Arobs

  Mulți î și propun să meargă la vănătoare de balene și se mulțumesc și cu a prinde un crap.

  Arobs unicorn.....glumă nesărată

  Legătura de ridichi e peste 1leu acțiunea voastră 

  1. Asa evaluezi o companie, dupa pretul actiunii sau dupa raportul pret actiune/profit? Despre pretul actiunii SNP ce mai ai de zis? Esti un specialist de prima clasă . . . . de la coadă

  in 2013 cifra de afaceri de 45 milioane lei

  in 2023 de 10 ori mai mult  

  1. adica profit sanatos in fiecare an

   Lasa cifra de afaceri. Rata profitului vorbeste.

   Poți să ai cifră de afaceri de 450milioane lei și să generezi pierderi......ce big deal cifra de afaceri???dacă e asociată cu cheltuieli f.mari?Și AROBS ultimele dăți a dat o în bară cu profitul.Ai venit ei cu povestea ptr proști cu rezultate consolidate,drept dovadă după născocirea lor,prețul acțiunii a coborăt -15%

   Potențial au.Unicorn,nicidecum....nu vor fi nici CISCO,nici SAP,dar pot visa.Atăta timp căt nu reușesc să limiteze cheltuielile,să genereze profit si să aibă incasări stabile din produse/branduri proprii,va fi greu doar din servicii să facă saltul calitativ dorit.Sau poate vor să se ia la întrecere cu Bittnet pe partea de achiziții.Prețul acțiunii de 1leu,fără marketing ul dua la greu,ar fi 0,70lei.Și dacă zilele astea Q3 vine pe negativ,așteptațivă la -20% corecție.Vor fi multe pachete de acțiuni pe piață atăta timp căt 25% din achiziții vor fi plătite cu acțiuni Arobs,plus SOP uri,plus Cambrio Investment a lui Oprean.Cert e că mai nimeni nu se înghesuie să cumpere acțiuni Arobs,poate că sunt mai multe ordine de cumpărare la BNET.Poate văd asta și cei de la Arobs,poate nu le pasă. 

  au venit la bura pentru SOP, atat.

  1. F.posibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb