Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

OTP Group preia subsidiara Societe Generale din Muntenegru

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

OTP Bank a anunţat, ieri, finalizarea tranzacţiei de cumpărare a subsidiarei Societe Generale din Muntenegru, prin achiziţionarea a 90,56% din acţiuni, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Achiziţia a fost încheiată marţi (n.r. 16 iulie 2019), în timp ce contractul a fost semnat la 28 februarie 2019, când banca franceză a acceptat să vândă Societe Generale Muntenegru grupului ungar OTP, care îşi extinde prezenţa în regiune. Cu o cotă de piaţă de 11,9% la sfârşitul lunii martie 2019, Societe Generale din Muntenegru este a treia bancă din lume pe piaţa bancară din Muntenegru iar, ca bancă universală, a activat şi pe segmentul de Retail şi Corporate.

În 2017, Societe Generale anunţa că se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă, respectiv Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru. Până în prezent, grupul francez şi-a vândut subsidiarele din Serbia, Bulgaria, Albania, dar şi afaceri din Belgia şi Africa de Sud.

Ca urmare a achiziţiei, OTP Group îşi va consolida poziţia pe piaţă. Banca estimează că procesul de integrare va fi finalizat în 2020.

OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, are o prezenţă importantă şi pe piaţa din România. În primul trimestru al acestui an, OTP România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 18,3 milioane lei (1,23 miliarde HUF, conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului).

OTP Group a înregistrat, în primul trimestru al anului în curs, un profit ajustat de 72,58 miliarde HUF (228,2 milioane EUR), în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (39,9 miliarde HUF/ 125,3 milioane EUR), DSK Bank din Bulgaria (17,3 miliarde HUF/ 54,5 milioane EUR), Croaţia (8,2 miliarde HUF, 25,9 milioane EUR), Ucraina (8,3 miliarde HUF/ 26 milioane EUR) şi Rusia (6,6 miliarde HUF/ 20,9 milioane EUR).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS