OVES Enterprise extinde producţia de drone şi investeşte 100.000 de euro într-o nouă linie de fabricaţie a dronelor de mici dimensiuni

A.F.
Companii / 22 februarie

OVES Enterprise extinde producţia de drone şi investeşte 100.000 de euro într-o nouă linie de fabricaţie a dronelor de mici dimensiuni

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software şi producător de drone, extinde producţia de drone şi investeşte 100.000 de euro într-o nouă linie, destinată fabricării dronelor de mici dimensiuni, dotate cu Inteligenţă Artificială, ce pot fi operate în grupuri mai mari (swarms) şi coordonate prin sisteme centralizate de control, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, capabilităţile noilor drone dezvoltate de OVES Enterprise răspund evoluţiei dinamicii conflictelor armate moderne care presupun identificarea de soluţii cu eficienţă foarte ridicată, însă, mai ieftine, şi care pot realiza cu uşurinţă misiuni importante.

În prezent, noua linie de producţie deserveşte un singur model de dronă, Ajeet, conceput pentru a fi operat în grup. Ajeet funcţionează, însă, şi individual, pentru realizarea diferitelor task-uri, care ţin, în principal, de supraveghere şi loitering.

Noua dronă produsă de OVES Enterprise este destinată companiilor private din zona de defense, care au în derulare contracte şi angajamente asumate faţă de organisme guvernamentale implicate în multiple operaţiuni, dar şi guvernelor / armatelor din diferite zone ale globului.

"Avansând în toate aceste discuţii legate de drone, dar păstrând o strânsă legătură cu partenerii noştri din zonele de conflict, ne-am dat seama că trebuie să construim un model de dronă care să poată realiza misiuni importante şi, totodată, să folosim tehnologia de < < swarming > >. În viitorul apropiat, în teatrele de operaţiuni vom găsi stoluri de drone care vor realiza misiuni complexe. Iar un mod de luptă inteligent este să foloseşti drone de mici dimensiuni, ale căror costuri sunt de ordinul sutelor de dolari, pentru a neutraliza, de exemplu, tancuri care valorează mai multe milioane de dolari", spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menţionând că, deşi de mici dimensiuni, dronele Ajeet respectă toate standardele în vigoare, cum ar fi BMS (Battery Management System - obligatoriu din acest an) sau faptul că fiecare dronă trebuie să deţină un transponder pentru ca drona să poate fi localizată precis, în orice moment.

Pe lângă soluţia hardware, OVES Enterprise asigură şi partea de software a dronei şi a integrat cu succes şi partea de AI, care ajută la conectarea dronelor, la transmiterea informaţiilor de la una la alta şi la funcţionarea ca un întreg.

Noile drone pot interpreta informaţii, pot lua decizii autonom în timpul zborului şi pot adapta modul în care zboară. De exemplu, dacă, în timpul misiunilor, detectează ameninţări, pot decide să zboare toate foarte jos şi grupate sau foarte răspândite, în funcţie de natura ameninţărilor.

"Singura noastră limitare, când vine vorba de AI, este hardware-ul cu care este echipat drona. Chiar dacă am realizat acest model de succes, munca noastră nu se opreşte aici. În continuare antrenăm AI-ul pentru task-uri şi mai complexe, cum ar fi să identifice autonom echipamente militare sau să realizeze misiuni autonome de la un capăt la altul. În acest caz, în care zborul se desfăşoară 100% autonom, dronele noastre nu mai pot fi bruiate", mai spune Mihai Filip.

OVES Enterprise dezvoltă, în prezent, 10 modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât şi cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanţate din fonduri proprii, OVES Enterprise asigurând şi partea de cercetare şi dezvoltare, atât pentru zona de hardware, cât şi pentru cea de software, cu focus pe inovaţie şi pe identificare de noi modalităţi de utilizare a dronelor.

Pentru anul acesta, compania păstrează ritmul de investiţii şi anunţă un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse şi pentru continuarea procesului de extindere internaţională, cu focus pe zonele de Software as a Service, Space and Defense şi Cybersecurity.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb