OVIDIU RAEŢCHI (PNL): "Bugetul pe 2016 trebuie sa prevadă fonduri pentru ca şcolile sa fie în conformitate cu standardele ISU"

Adina Lateş
Politică / 9 noiembrie 2015

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi este de părere că bugetul pe 2016 trebuie să prevadă acordarea unei sume cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro pentru fiecare şcoală care nu este asigurată pentru incendii, astfel încât unităţile de învăţământ să fie puse în conformitate cu standardele ISU, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"Bugetul ar trebui să conţină acordarea unei sume între 3.000 şi 10.000 de euro la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, pentru ca acestea să fie puse în conformitate cu standardele ISU, deşi este un calcul complicat acum. Bugetul nu poate trece fără o soluţie la această problemă, ar însemna că ne expunem copiii unor pericole pe care acum le înţelegem în mod integral", a afirmat Ovidiu Raeţchi.

El subliniază că bugetul pe 2016 trebuie să includă acordarea sumelor necesare pentru ca şcolile din România care nu sunt asigurate pentru incendii să poată primi avizele ISU, precizând totodată că această măsură trebuie tratată cu prioritate de noul Guvern.

"Informaţia potrivit căreia majoritatea covârşitoare a şcolilor din România funcţionează fără avizele ISU a căpătat în acest moment o relevanţă critică şi a devenit o urgenţă publică. Într-un stat european şi responsabil, administraţia publică nu se face rugându-te 'să fie bine'. Practic, în 93 la sută din şcolile din România oricând poate avea loc un incendiu cu consecinţe grave. Nu putem să rămânem pasivi la această stare de fapt şi, de aceea, solicit ca proiectul de buget pe anul 2016 să cuprindă măsuri în această privinţă, în condiţiile în care şcolile au nevoie urgentă de investiţii pentru atingerea standardelor de protecţie împotriva incendiilor. Noul premier să îşi asume public acest lucru dacă vrea sprijinul nostru", a conchis Raeţchi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro