PACT face apel la partidele de opoziţie să nu se implice în jocul PSD

Cristina Radu
Politică / 19 iunie 2017

Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)

Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) face apel la partidele de opoziţie: PNL, USR, PMP, la reprezentanţii UDMR şi ai minorităţilor naţionale să nu ia parte la moţiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abţinere, fie prin neprezentare, indiferent de interesele lor politice, conform unui comunicat trimis Redacţiei. Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor consideră că PSD are un comportament politic împotriva intereselor ţării, prin declanşarea acestei crize.

PACT susţine că poziţionarea ţării în această criză politică nejustificată are efecte grave: imaginea câştigată în urma vizitei preşedintelui Iohannis în SUA este alterată, leul se prăbuşeşte, iar investitorii străini văd din nou ţara ca nesigură şi impredictibilă. Aceste fapte au loc într-un moment în care actualul partid de guvenământ avea o majoritate confortabilă, iar România avea cea mai mare creştere economică din UE.

Preşedintele PACT, Sebastian Burduja a declarat: "Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Preşedintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile din viitorul apropiat cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, pot fi şterse cu buretele de consecinţele nefaste pe care le-ar avea pentru România actuala situaţie politică internă. Izbucnirea unei crize politice nejustificate pe fondul unui moment foarte bun pentru noi în relaţiile internaţionale pare a fi o sacrificare a intereselor României în dauna urmăririi intereselor personale ale unor "lideri" politici. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?".

PACT are o orientare politică de centru şi militează pentru implicarea cetăţenilor în aplicarea de soluţiil de dezvoltare. Proiectul de ţară asumat este atingerea într-o generaţie a nivelului mediei UE pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro