Abonament gratuit

PÂNĂ ÎN 2023Veniturile globale din blockchain vor ajunge la 10 miliarde dolari

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Veniturile globale din blockchain vor ajunge la 10 miliarde dolari

Veniturile globale obţinute prin tehnologia blockchain vor atinge 10 miliarde de dolari până în 2023, potrivit unui studiu ABI Research, o firmă de consultanţă pentru piaţa tehnologică globală.

Puţine tehnologii au fost atât de controversate pe tărâmul predicţiilor, analiştii prevestind ascensiuni astronomice şi căderi catastrofale aproape de la o săptămână la alta.

Cu toate acestea, anul acesta blockchain pare că a început să-şi găsească stabilitatea şi locul în piaţă pe măsură ce inovatorii găsesc modalităţi de utilizare a acestei tehnologii care se potrivesc domeniilor specifice în care poate aduce valoare.

Potrivit ABI, investiţiile în acest domeniu continuă să crească, în ciuda scăderii activităţii ofertei iniţiale de monede (ICO), datorată în mare parte capitalului de risc ( VC) pentru finanţarea dezvoltării infrastructurii blockchain, conform cointelegraph.com.

Capitalul de risc se apropie de oferta iniţială de monede ca formă de finanţare, 620 de runde însumând 3,1 miliarde de dolari anul trecut, în creştere de la 153 runde la 850 de milioane de dolari anul precedent, mai arată datele ABI.

Directorul de cercetare în domeniul securităţii digitale al ABI, Michela Menting, a declarat: "Reglementări mai stricte (inclusiv valorile mobiliare) şi impozitarea (ca monedă străină, venit, activ financiar, etc.) pe criptomonedele din mai multe ţări determină investitorii să privească dincolo de ICO-uri spre investiţii mai stabile în VC pentru startup-uri blockchain, axate pe infrastructura de sprijin, comerţ cu amănuntul, lanţ de aprovizionare şi aplicaţii pentru întreprinderi".

În ciuda veniturilor mari, aplicaţiile blockchain din afara finanţelor şi asigurărilor se confruntă cu lipsa unei clase intermediare de oferte blockchain care pot lega blockchain- as-a-service cu aplicaţii de la start-up-uri.

Cu toate acestea, ABI Research se aşteaptă ca segmentul de middle­ware să apară din 2021, cu câteva soluţii de platformă-agnostice care ajung pe piaţă, permiţând dezvoltarea şi interoperabilitatea la nivel de platformă şi software.

"În timp ce crypto-winter a înmuiat spiritele, în ciuda finalizării cu succes a multor începători, scufundarea entuziasmului este temporară şi va servi la filtrarea ofertelor superficiale şi frauduloase de pe piaţă", adaugă Menting.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie