Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PÂNĂ ÎN 2024OTP Bank România urmăreşte dublarea cotei de piaţă

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Banca vrea să angajeze 400 de persoane, în următorul an 

OTP Bank România vrea să angajeze circa 400 de oameni în următorul an, fiind într-un moment de expansiune a afacerii, şi intenţionează să îşi dubleze cota de piaţă, la 5%, până în 2024, a declarat, ieri, Diana Mişa, director de resurse umane la OTP Bank România, citată de news.ro.

Banca are acum 1.350 de angajaţi, la nivel naţional.

Diana Mişa a menţionat: "Plănuim să închidem anul cu 1.470-1.500 de angajaţi. Anul viitor, încă 250 de poziţii sunt, de asemenea, în plan. Creştem business-ul, introducem tehnologii, automatizăm procese, dezvoltăm produse. Suntem într-un moment de expansiune a afacerii, avem un obiectiv foarte clar: până în 2024 vrem să dublăm cota de piaţă, la 5% cotă de piaţă. Pentru asta, avem nevoie de resurse, în primul rând".

Oamenii vor fi angajaţi în zona de management al producţiei, în vânzări, în sucursale, în liniile de business de IMM-uri şi de corporate, în zona de operaţiuni.

"Practic, în toate zonele de activitate din bancă deschidem poziţii noi şi ne creştem echipele", a adăugat ea.

În ocazia aniversării a 15 ani de activitate pe piaţa locală, OTP Bank România a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, "Banca de mulţumiri", care are ca scop ridicarea nivelului de gratitudine a românilor şi de a transmite inspiraţie pentru ca oamenii să spună "mulţumesc" mai des în cele mai cunoscute formate digitale.

Iniţiativa vine în urma unui studiu OTP Bank România făcut în septembrie asupra a 800 de oameni, prin care a analizat, la nivel naţional, cultura recunoştinţei la români: când, cum şi cât de mult spun aceştia "mulţumesc", atât în mediul online, cât şi offline.

Şase din zece români spun că prietenii nu le mulţumesc atunci când fac un lucru pentru ei, iar şapte din zece nu se simt apreciaţi de rude. În ceea ce priveşte gratitudinea manifestată la locul de muncă, situaţia este şi mai îngrijorătoare: opt din zece români nu se simt apreciaţi de colegi. Mai mult, în viaţa personală, 50% dintre români nu se simt apreciaţi de partenerul de cuplu.

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 53,6 milioane lei (3,6 miliarde forinţi), în primul semestru al anului în curs, cu 164% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 17% de la an la an, susţinut de o creştere robustă a creditelor de tip imobiliar, din partea IMM-urilor şi a unei dinamici pozitive a segmentului corporate. Segmentul corporativ a fost principalul motor al creşterii, cu un avans de 14% faţă de 2018. Segmentul retail a contribuit la creştere cu un plus de 16% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte vânzările de credite noi, volumele de credite imobiliare acordate s-au dublat, în primul semestru din 2019 comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările împrumuturilor de nevoi personale au crescut cu doar 1%.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezenţă de piaţa locală. Grupul are aproximativ 36.000 de angajaţi şi deserveşte zilnic peste 18,5 milioane de clienţi din 12 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie