PÂNĂ ÎN APRILIE 2024Antibiotice vrea să-i reînnoiască mandatul lui Ioan Nani

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Antibiotice vrea să-i reînnoiască mandatul lui Ioan Nani

Compania doreşte completarea obiectului de activitate cu "Fabricarea pesticidelor şi a alor produse agrochimice"

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) sunt convocaţi, la data de 20 mai, pentru a aprova reînnoirea mandatului de administrator executiv a lui Ioan Nani, până la data de 18 aprilie 2024, informează producătorul de medicamente printr-un raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, se are în vedere evaluarea activităţii Consiliului de Administraţie şi egalizarea duratei tuturor mandatelor administratorilor pana la data de 18 aprilie 2024, în temeiul unei solictări venite din partea Ministerului Finantelor Publice.

Alte puncte aflate pe ordinea de zi prevăd declanşarea procedurii de selecţie pentru doi administratori, precum şi desemnarea a două persoane, cu mandate provizorii de administratori, pentru o perioada de patru luni, cu posibilitatea de prelungire până la şase luni.

Tot în data de 20 mai, acţionarilor li se va mai supune la vot modificarea Actului Constitutiv al Antibiotice, prin completarea obiectului de activitate al societăţii cu o nouă activitate secundară, respectiv "Fabricarea pesticidelor şi a altor produse agrochimice".

Săptămâna trecută, acţionarii producătorului de medicamente au aprobat repartizarea, din profitul anului trecut, a sumei de aproape 20,06 milioane de lei, din care 10,63 milioane de lei va fi direcţionată către Ministerul Sănătăţii, ce deţine 53,02% din companie.

De asemenea, circa 3,79 milioane de lei urmează să meargă către SIF Oltenia (SIF5), care la finele anului 2019 avea 18,9% din Antibiotice.

În 2019, producătorul de medicamente a obţinut un profit brut de 35,18 milioane de lei, sumă apropiată de cea raportată pentru 2018, timp ce profitul net s-a ridicat la 30,8 milioane de lei, cu 10,15% sub cel aferent anului anterior.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 362,52 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie