Revista BURSA Construcţiilor

Pandemia a adâncit sărăcia în comunităţile vulnerabile

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 aprilie

Traiul zilnic a devenit şi mai greu pentru familiile sărace în perioada pandemiei. Veniturile s-au împuţinat, multe locuri de muncă s-au pierdut în ultimul an.

Peste o treime (37%) dintre părinţii români din comunităţile vulnerabile aflate în mediul rural nu au reuşit să asigure alimentele necesare familiei sau le-au cumpărat doar parţial, conform datelor colectate din comunităţile sărace, în 2020, în plină pandemie, de World Vision România. Potrivit sursei citate, 41% dintre cei chestionaţi au fost nevoiţi să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale, iar una dintre principalele cauze este că foarte mulţi dintre părinţii din mediul rural (27%) au rămas fără locuri de muncă şi, implicit, fără venituri din cauza concedierii, a şomajului şi imposibilităţii de a lucra cu ziua din cauza restricţiilor.După declanşarea pandemiei de coronavirus, 60% dintre părinţii din mediul rural nu au lucrat în acea perioadă, iar 19% şi-au văzut veniturile diminuate ca urmare a concedierii, a şomajului tehnic şi a imposibilităţii de a lucra cu ziua. Potrivit raportului World Vision România: "Aproape unu din zece copiii de la ţară adoarme flămând, uneori sau întotdeauna.

Chiar şi înainte de 2020, potrivit datelor colectate de World Vision, în peste 11% dintre gospodăriile de la ţară copiii mâncau numai două mese pe zi. La nivelul întregului rural, proporţia acestora a crescut de la 5% în 2016 la 9% în 2018, ajungând la 11% în 2020. Această pondere urcă la 30% în cazul familiilor celor mai nevoiaşe. Circa trei sferturi dintre familiile din mediul rural cumpără alimente mai ieftine, mai puţine sau amândouă la un loc.

Din ce în ce mai mulţi copii de la ţară mănâncă mai puţin. În 2016, 66% dintre familii limitau cantităţile de alimente achiziţionate, iar în 2019, ponderea lor urca la 74%. Aproape jumătate (46%) dintre familiile de la ţară cumpără alimente pe datorie sau pe credit".

Un alt rezultat relevă faptul că trecerea orelor de şcoală în mediul online a atras după sine pierderi mari de învăţare. Astfel, cei fără posibilităţi materiale, fără acces la internet, echipamente şi programe de educaţie remedială, fără profesori calificaţi în metodologia predării digitale au fost cel mai afectaţi, iar 40% dintre elevii din mediile cele mai defavorizate nu au făcut deloc şcoală online şi au pierdut până în prezent circa 24 de săptămâni de şcoală. De asemenea, un sfert dintre copiii aflaţi în comunităţile vulnerabile din rural nu primesc niciun fel de ajutor atunci când au dificultăţi, pentru că nu au în preajmă pe nimeni care să ştie sau să aibă timp de ei. Statisticile arată că aproape un milion de copii învaţă la sat.

Pe fondul acestor date, World Vision România anunţă lansarea campaniei "Porţia de bunătate", în care toţi cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze pentru copiii din proiectul "Pâine şi Mâine" al organizaţiei.

Donaţiile se vor transforma în mese calde şi ore de ajutor la teme printr-un program de educaţie remedială, după un an în care foarte mulţi copii nu au avut acces la educaţie, iar situaţia familiilor din mediul rural este critică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

14 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4990
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7191
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7988

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro