Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PARALELA 45:Dăm startul călătoriilor în noile condiţii de viaţă din 2020

A.T.
Miscellanea /

Alin Burcea

Alin Burcea

Începând cu 15 mai se pot rezerva bilete de avion pe cursele operate de turoperator 

Turoperatorul Paralela 45 reia progresiv activitatea, începând din 15 mai, cu un număr mărit de consultanţi, pentru vânzare online în special, dar şi offline, în agenţiile din principalele oraşe, care vor fi deschise conform normelor de funcţionare.

Cu încasări reduse în ultimele două luni, consultanţii Paralela 45 au lucrat pentru securizarea vacanţelor turiştilor şi au răspuns la mii de mesaje şi apeluri telefonice. În sprijinul turiştilor, termenele scadente precizate în contractele încheiate pentru vacanţele care au încă plecări incerte se măresc cu până la 21 de zile înainte de plecare.

Turoperatorul recomandă turiştilor, în continuare, reprogramarea vacanţei, şi nu anularea, fiecare cerere fiind tratată cu maximă responsabilitate.

De vineri se pot rezerva bilete de avion pe cursele operate, se prelucrează solicitările corporate, se vând vacanţe în zonele balneo, dar şi la munte şi pe litoral, unde turoperatorul oferă şi variante de cazare în apartamente şi vile. Paralela 45 este pregătită să reia şi destinaţiile externe, acolo unde turismul extern primeşte undă verde, în prima fază fiind vorba despre Grecia, Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Turcia.

"Din ce în ce mai multe ţări îşi propun, şi chiar fac paşi concreţi pentru reînceperea activităţilor turistice, cu respectarea unor norme sanitare de siguranţă, cu care, de altfel, începem să ne obişnuim. Vacanţele fac parte din experienţa noastră de viaţă şi nu putem renunţa la ele. Cum nu putem să stăm la infinit izolaţi. Luăm toate măsurile care se impun şi dăm startul unor călătorii în noile condiţii de viaţă din 2020", declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În aşteptarea tuturor clarificărilor, a anunţurilor oficiale şi a normelor de călătorie pe care autorităţile tuturor statelor urmează să le anunţe în cel mai scurt timp, turoperatorul ia următoarele măsuri în sprijinul turiştilor, valabile pentru servicii externe:

În cazul plecărilor cuprinse în intervalul 1 iunie - 12 iulie:

-Amânarea scadenţelor restante de plată ale turiştilor cu până la 21 de zile înainte de plecare;

-Reprogramarea pachetelor pe curse charter, circuite şi cazări individuale, la cerere, pe oricare altă plecare din sezonul 2020, fără perceperea unei taxe de reprogramare, dar respectând condiţiile impuse de furnizori, pe lângă care se fac demersuri pentru obţinerea unor preţuri competitive;

-Cazurile de anulare voluntară se rezolvă punctual, cu respectarea condiţiilor contractuale;

-Cazurile de anulare din partea furnizorilor vor fi anunţate cel mai târziu cu 21 de zile înainte de plecare.

Plecări programate după data de 12 iulie:

-Amânarea scadenţelor până la 22 mai;

-Reprogramările, la cerere, depind exclusiv de flexibilitatea partenerilor străini, fiind tratate punctual, pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru clienţi;

Turoperatorul atrage atenţa turiştilor că anulările voluntare se supun condiţiilor contractuale şi nu sunt recomandate.

Alin Burcea a subliniat: "Din păcate, nu avem sprijinul autorităţilor române în această perioadă. Asistăm la o nepăsare faţă de domeniul agenţiilor de turism, care realizează 80% din traficul de turişti, al angajaţilor din acest domeniu. În acest tablou nefast, relaţia dintre turist şi agentul lui de turism este esenţială, îi respectăm, le mulţumim pentru încredere şi vrem să mergem mai departe împreună".

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenţii private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia şi Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experienţa acumulată în 30 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendinţe din turism.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu cred ca isi vor reveni turismul si calatoriile. Omul vrea sa se simta liber cand pleaca undeva, nu sa traiasca ca intr-o inchisoare, cu masca pe figura, cu frica de virus, cu ferestre de plexiglas la terasa, cu lume crispata imprejur si cu tot felul de alte masuri ca intr-o puscarie ..

    Când a fost întrebat pe un post de televiziune dacă "pot merge la Sinaia cu masina dupa 15 mai să deschid geamul putin să mă uit la brad", ministrul Nelu Tătaru a spus "nu, nu veți putea face asta, doar dacă aveți proprietate în Sinaia".

    Păi dacă este așa, și nu cred ce a zis Tătaru, cum de sunt permise călătoriile turistice ale acestora de la Paralela? De ce nu merge politia să le închidă businessul? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie