Parlamentarii europeni vor transparentizarea achiziţiilor de vaccin ale CE

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 26 octombrie

Parlamentarii europeni vor transparentizarea achiziţiilor de vaccin ale CE

O mai mare transparenţă din partea Comisiei Europene privind vaccinurile ar putea contribui la creşterea încrederii oamenilor în faptul că, deocamdată, vaccinarea este cea mai sigură măsură de protecţie, susţine deputatul european Marian-Jean Marinescu (PNL/PPE), în urma adoptării de către Parlamentul European a unei rezoluţii în acest sens.

Domnul Marinescu a arătat că "petiţiilor care au atras atenţia cu privire la transparenţa achiziţiilor şi distribuirea vaccinurilor trebuie să li se acorde toată atenţia, căci exprimă îngrijorări legitime ale cetăţenilor"/

Prin rezoluţia adoptată cu 458 de voturi pentru, 149 împotrivă şi 86 de abţineri, Parlamentul European solicită norme care să facă mai transparent procesul de cercetare, achiziţie şi distribuire a vaccinurilor Covid-19. Acest lucru ar permite Legislativului Uniunii Europene să examineze în mod eficient politicile Comisiei privind vaccinurile, care ar trebui să discute aceste politici cu cetăţenii.

"Solicităm Comisiei Europene să furnizeze Parlamentului informaţii detaliate cu privire la utilizarea plăţilor în avans ale UE de către companiile contractate şi să efectueze şi să publice o evaluare a Strategiei UE pentru vaccinurile impotriva Covid-19. În textul rezoluţiei pe care am adoptat-o la Strasbourg, mai solicităm Comisiei Europene să dezvăluie cine negociază achiziţiile de vaccinuri în numele său. Comisia ar trebui să publice acordurile de achiziţii încheiate cu furnizorii de vaccinuri, inclusiv detalii despre investiţiile publice şi costurile vaccinurilor, şi să facă publică orice potenţială încălcare a contractelor. Toate acestea ar putea contribui la creşterea încrederii oamenilor în faptul că deocamdată, vaccinarea este cea mai sigură măsură de protecţie, iar UE şi guvernele veghează ca orice cetăţean să aibă la dispoziţie un vaccin achiziţionat de autorităţi din bani publici în mod transparent şi corect", a precizat deputatul european Marian-Jean Marinescu, pe pagina oficială de Facebook.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro