Parlamentul de la Bucureşti condamnă invazia Rusiei în Ucraina

Parlamentul de la Bucureşti condamnă invazia Rusiei în Ucraina

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 martie

Parlamentul de la Bucureşti condamnă invazia Rusiei în Ucraina

Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, precedată de recunoaşterea de către Federaţia Rusă a "independenţei" autoproclamatelor entităţi separatiste din Doneţk şi Luhansk, părţi componente ale Ucrainei, se arată în declaraţia adoptată ieri în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Declaraţia a fost citită în direct de la Sighetu Marmaţiei de către deputatul din partea minorităţii ucrainene, Nicolae-Miroslav Petreţchi.

"Respingem cu hotărâre un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamentul relaţiilor internaţionale şi ordinea actuală de drept internaţional şi cerem oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunii militare şi retragerea tuturor forţelor ruse din Ucraina. Declanşarea invaziei ruse în noaptea de 23 spre 24 februarie 2022 este un atentat la vieţile şi destinele cetăţenilor ucraineni care şi-au dorit să poată exercita un drept fundamental în orice democraţie, respectiv dreptul de a-şi alege propria cale. Poporul ucrainean, victima acestei agresiuni de neimaginat în secolul XXI, a ales în mod suveran drumul spre Europa, spre comunitatea de valori europene şi euroatlantice şi a mandatat în acest sens autorităţile ucrainene legitim şi democratic alese. Ucraina este în aceste zile pedepsită pentru alegerea sa suverană.

(...) Agresiunea rusă aruncă Europa într-o eră care nu ar mai fi trebuit trăită niciodată de actualele generaţii. Federaţia Rusă doreşte rescrierea istoriei şi reîmpărţirea lumii în sfere de influenţă.

Considerăm că acest act de agresiune făţişă reprezintă o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor de drept internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federaţia Rusă, prevăzute inclusiv de Carta ONU, Actul Final de la Helsinki, Carta de la Paris pentru o Nouă Europă, Memorandumul de la Budapesta şi Actul Fondator NATO-Rusia", se arată în textul adoptat de Parlament.

Senatorii şi deputaţii le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi guvernului să continue adoptarea unor sancţiuni cu impact major pentru Federaţia Rusă.

Membrii Parlamentului nu au uitat de comunitatea românească din Ucraina, ale cărei drepturi le doresc respectate şi consideră că aceste drepturi ar fi mai bine respectate de autorităţile de la Kiev, dacă ţara vecină ar adera la Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mergeti si condamnati de pe front!

    Cu o prezenta la vot de 30% voi nu aveti legitimitate si reprezentativitate! 

    30% prezenta la vot inseamna democratie esuata!

    Va asteptam dupa scutul vesel de la Deveselu sa va intoarceti victoriosi! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro