Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Patria Bank vrea să emită obligaţiuni de cinci milioane euro

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Patria Bank vrea să emită obligaţiuni de cinci milioane euro

Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti 

Patria Bank (PBK) doreşte să emită cel mult 10.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală unitară de 500 de euro, pe care ulterior să le listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată în convocatorul acţionarilor PBK pentru data de 13 august, remis ieri operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, cu o valoare nominală totală maximă de cinci milioane de euro, sunt negarantate, neconvertibile şi subordonate, au o scadenţă de opt ani şi oferă o dobândă de cel mult 6,5% pe an, ce va fi plătită semestrial.

Obligaţiunile vor fi lansate printr-un plasament privat (fără întocmirea unui prospect de ofertă), respectiv printr-o ofertă adresată (i) investitorilor calificaţi şi (ii) unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificaţi, dintr-un stat membru al Uniunii Europene, cu respectarea prevederilor legale, informează instituţia de credit.

După încheierea cu succes a operaţiunii, titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, Patria Bank desemnând casa de brokeraj Tradeville atât ca intermediar al ofertei cât şi al procedurii de admitere.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat după primele trei luni ale acestui an, pierderi de 2,29 milioane lei, cu mult mai mici decât cele de 19,01 milioane de lei, înregistrate de instituţia de credit în perioada similară a anului trecut.

EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 82,22%. Entitatea este un fond de capital privat adminis­trat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.

Valorarea de piaţă a băncii la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 272,28 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie