Pavilion nou, în valoare de peste 1,1 milioane de euro, la Spitalul Târgu Bujor

ANA FELEA
Miscellanea / 6 mai 2022

Pavilion nou, în valoare de peste 1,1 milioane de euro, la Spitalul Târgu Bujor

O investiţie de peste un million de euro va demara în scurt timp în oraşul Târgu Bujor din judeţul Galaţi. Anunţul a fost făcut de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţ, după ce a semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei clădiri noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.

Noul pavilion va fi dedicat secţiei de Pediatrie. Licitaţia pentru realizarea noii construcţii a fost câştigată de S.C. PM Construct 2007 SRL. Această investiţie este realizată prin Programul Operaţional România - Republica Moldova 2014-2020, în cadrul unui parteneriat cu raionul Hânceşti.

"Este un proiect extrem de important pentru Spitalul din Târgu Bujor. Prin această investiţie, condiţiile de spitalizare se vor schimba radical în bine. Astfel, noua secţie de Pediatrie va avea de şase ori mai mult spaţiu, saloane separate pentru nou-născuţi, preşcolari şi copii cu vârsta de peste 6 ani, rezerve speciale mamă-copil, zonă special amenajată pentru hrănirea bebeluşilor şi sală de mese. De asemenea, saloanele vor avea paturi pentru părinţi, vom crea un loc special unde copiii care sunt la şcoală îşi vor putea face temele, iar pentru cei mici vom amenaja un spaţiu de joacă" a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Proiectul are deja proiectarea tehnică realizată iar asta înseamnă că lucrările pot demara în scurt timp.

"În cel mai scurt timp vom emite şi ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare tehnică fiind deja realizată", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Noul pavilion va avea 25 de paturi, cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratamente şi investigaţii speciale, spaţiu de lucru pentru asistenţi medicali, vestiare şi spaţii de depozitare. Noua clădire va avea reţea de fluide medicale, sisteme de semnalizare şi alarmare în caz de incendiu şi instalaţii de limitare şi stingere a incendiilor.

Valoarea totală a investiţiei, care înseamnă contractul de lucrări, achiziţionarea unor dispozitive medicale şi a mobilierului necesar, realizarea unor programe de cooperare între medici din România şi Republica Moldova, organizarea unei conferinţe internaţionale şi a unor cursuri pe teme medicale, este de 5.567.555 de lei, din care 4.584.206 de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor este singura unitate medicală din nord-estul judeţului Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb