PENTRU A DOUA OARĂAcţionarii Transelectrica nu au întrunit cvorumul pentru majorarea capitalului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Transelectrica nu au întrunit cvorumul pentru majorarea capitalului

Acţionarii Transelectrica (TEL) nu au reuşit să întrunească, nici la a doua încercare, cvorumul de prezenţă de 85% prevăzut de lege pentru majorarea capitalului social al companiei prin aport în natură, se arată în notificarea remisă ieri de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre o majorare de capital cu cel mult 20,248 milioane lei (de la 733,03 milioane de lei la maxim 753,28 milioane de lei), în care aportul în natură ar fi fost în sumă de 11,88 milioane, echivalentul valorii celor 17 terenuri pentru care compania deţine certificate de atestare a dreptului de proprietate, restul fiind numerar.

Majorarea capitalului social ar fi urmat să se facă prin emiterea de 2,02 milioane de acţiuni noi, fără primă de emisiune şi cu respectarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi la data de 5 septembrie 2019.

Dacă la prima convocare a acţionarilor Transelectrica din 19 august prezenţa înregistrată a fost de doar 10,32%, ceea ce trădează absenţa de la Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) a Ministerului Economiei, deţinătorul majoritar al companiei, ieri, cei 20 de acţionari prezenţi au cumulat 73,43% din capitalul social al transportatorului de energie electrică, insuficient însă pentru a aproba operaţiunea de piaţă.

Acum, directoratul Transelectrica urmează să ia o decizie privind reconvocarea acţionarilor, menţionează compania în comunicat.

În decembrie anul trecut, acţionarii transportatorului de energie electrică aprobaseră, de principiu, operaţiunea de majorare a capitalului social al Transelectrica.

Pentru primele şase luni ale anului curent, compania a raportat un profit net de 30 de milioane de lei, în scădere cu 69% faţă cel din perioada similară a lui 2018, îndeosebi ca urmare a scăderii veniturilor din serviciile de sistem tehnologice, determinată de diminuarea tarifului aprobat de ANRE şi a majorării cheltuielilor privind serviciile de sistem tehnologice, în condiţiile creşterii preţurilor de achiziţie a rezervei secundare şi a celei terţiare lente din piaţa concurenţială.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, deţine 56,68% din transportatorul de energie electrică a cărui valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la aproximativ 1,466 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. problema foarte serioasa,a carei rezolvare treneaza din 2017 este falimentul nedeclarat al filialei de mentenanta sc smart sa inca din 2017 cand numita pierduse mai mult de jumatate din capitalul subscris si varsat.Infuzia de capital prin majorarea cu 24 mil lei de catre Transel ectrica este o cale falsa fapt demonstrate de esuarea votului in cateva AGA*AGEA incepand din ian a.c.Intarzierea aplicarii unui plan de redresare agraveaza grav sit ec. a smart,adica mentenanta RET,adica chiar securitatea energetica nationala.Solutia este aplicarea legii in astfel de situatii

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. N-o sa Reuseasca NICIODATA , Sa Adune 85 % , Din Actionariat , Pentru Mariri de Capital Social !!! Nu Stiu ce Creier Bolnav , a Nascocit , si a Propus , Cifrele Astea !!! 51 % , Ajungea !!! de Asta , Nu S-a Putut Face Nimic , Nici la CONPET , In 2016 , si In 2019 ; Si N-O SA SE POATA FACE , IN CONDITIILE ASTEA , LA NICI UNA DIN CELE 6 SOCIETATI , ALE STATULUI , COTATE LA BURSA !!! Trebuie MODIFICATE NEAPARAT , PROCENTELE , Daca Vor Bani Pentru Dezvoltare !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS