Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

PENTRU CEL MULT UN MILION DE EUROMecanică Fină lansează obligaţiuni cu o dobândă de 3,25% pe an

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fondurile strânse vor fi folosite pentru modernizarea imobilelor deţinute în vederea închirierii şi achiziţia de terenuri agricole

După finalizarea ofertei, titlurile vor intra la tranzacţionare în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti

Mecanică Fină (MECE) va lansa o emisiune de obligaţiuni, în valoare de cel mult un milion de euro, la o dobândă de 3,25% pe an, plătibilă semestrial, informează compania printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele 1.000 de titluri obligatare, negarantate, neconvertibile, emise în euro, au o scadenţă de trei ani şi o valoa­re nominală de 1.000 de euro.

Operaţiunea de piaţă, ce este adresată atât investitorilor individuali, cât şi celor profesionişti, se va derula între 10 şi 21 februarie şi va fi intermediată de casa de brokeraj Prime Transaction.

Fondurile strânse în urma vânzării titlurilor vor fi folosite de societate pentru asigurarea resurselor financiare necesare modernizării imobilelor deţinute în vederea închirierii şi pentru majorarea capitalului social al Intagra SA (societate controlată aproape integral de Mecanică Fină), în vederea asigurării de disponibilităţi pentru achiziţia de terenuri agricole, se arată în pros­pectul emisiunii publicat de emitent.

Destinaţia banilor este justificată de faptul că, Mecanică Fină nu obţine venituri din producţia aparatelor de măsură şi control, activitatea de bază pe care o are înregistrată la Registrul Comerţului, în 2018, activitatea principală desfăşurată de companie fiind închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Oferta va fi încheiată cu succes dacă minimum 50% din obligaţiuni, respectiv cel puţin 500 de titluri, vor fi subscrise în mod valabil, în cadrul operaţiunii de piaţă.

Subscrierea minimă va fi de o obligaţiune, în valoare de 1.000 de euro, metoda de alocare fiind primul venit - primul servit.

După finalizarea ofertei şi înregistrarea obligaţiunilor la Depozitarul Central, titlurile vor intra la tranzacţionare în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

Mecanică Fină este controlată, prin Mol Invest Bucureşti, de omul de afaceri italian Sergio Mollo.

Raportat la ultima cotaţie a acţiunilor MECE din data de 3 februarie, de 8,8 lei, valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 32,61 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna ziua,

    Detin 80 de actiuni la Mecanica Fina, cum pot sa le valorific si care este oferta ? 

    Multumesc, 

    1. Buna ziua,

      Aveti nevoie de un intermediar, adica de un broker. Apelati la un intermediar din lista aflata pe site ul BVB si veti afla de la el toate informatiile.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

22 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1185
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5396
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.9661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie