PENTRU DATORIA PE TERMEN LUNGIIB a primit rating-ul de credit A-

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

IIB a primit rating-ul de credit A-

Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a primit, în data de 10 septembrie, rating-ul de credit A-, pentru datoria pe termen lung, din partea agenţiei Dagong Europe Credit Rating, se arată într-un raport remis de IIB către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, în data de 11 septembrie, Fitch a confirmat rating-ul de credit pentru datoria pe termen lung a băncii la nivelul BBB+ şi a îmbunătăţit perspectiva la nivelul pozitiv.

În plus, a confirmat rating-ul de credit pentru obligaţiunile nesecurizate ale IIB emise pe termen lung, la nivelul BBB+.

Rapoartele sunt semnate de Ştefan Nanu, director al Departamentului de Finanţare Structurată şi a Datoriei din cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii, fost şef al Trezoreriei de Stat din cadrul Ministerului de Finanţe.

Notificările au fost remise către BVB în condiţiile în care, la bursa noastră sunt tranzacţionate patru emisiuni de obligaţiuni ale IIB, două denominate în lei şi două în euro, cu scadenţe în 2020 şi 2021. De asemenea, mai este listată o emisiune de obligaţiuni denominată în lei, cu scadenţa în data de 27 septembrie 2019, titlurile fiind suspendate de la tranzacţionare.

Banca Internaţională de Investiţii cu sediul la Moscova este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în anul 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS