Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PENTRU EŞECUL SUMMITULUI DE LA HANOI:Coreea de Nord învinuieşte SUA

L.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Coreea de Nord a informat astăzi, că poziţia "arbitrară şi necinstită" a Statelor Unite a dus la eşecul summit-ului SUA-Coreea de Nord de la Hanoi, avertizând că problema arsenalului nuclear nu va fi rezolvată fără o nouă abordare,informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a acuzat Statele Unite că au încercat să dea vina pe coreeni pentru eşecului întâlnirii dintre liderul nord-coreean, Kim Jong-un, şi preşedintele american, Donald Trump, aducând în discuţie "o problemă complet irelevantă".

"Principala cauză a eşecului summit-ului dintre Coreea de Nord şi SUA este poziţia arbitrară şi necinstită luată de Statele Unite, care au insistat asupra unei metode care este imposibil de implementat", a declarat purtătorul de cuvânt, care nu a fost identificat, pentru agenţia de stat KCNA.

"Statele Unite nu vor putea să ne mişte nici măcar un inch cu dispozitivul pe care îl au acum în minte iar cu cât actele de neîncredere şi ostile faţă de Coreea de Nord vor creşte, cu atât mai dură va fi reacţia noastră", a adăugat el, conform Reuters.

Acest comunicat reprezintă cea mai recentă critică la adresa Statelor Unite de la eşecul summit-ului din Vietnam. Atunci, Kim a încercat să obţină slăbirea sancţiunilor la schimb cu dezarmarea nucleară parţială a Coreei de Nord.

Trump a cerut în schimb un plan complet privind dezarmarea nucleară, inclusiv transferarea de bombe către SUA.

Tensiunile au crescut din nou în ultimele săptămâni. Nordul a testat rachete cu rază scurtă luna aceasta iar Washingtonul a capturat o navă nord-coreeană suspectată de transport ilegal de cărbune şi de încălcarea astfel a sancţiunilor, mai scrie Reuters.

Kim a impus un termen limită până la sfârşitul anului pentru ca Statele Unite să demonstreze mai multă flexibilitate dar Trump şi alţi oficiali americani au ignorat acest lucru, cerându-i lui Kim să ia măsuri pentru a demonstra că este hotărât să dezarmeze nuclear ţara.

Dacă SUA nu vor oferi o nouă abordare, discuţiile privind arsenalul nuclear nu vor fi reîncepe, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS