PENTRU INVESTITORII INSTITUŢIONALI DE PE PIEŢELE AMERICANE ŞI INTERNAŢIONALE, Enel Finance International NV a lansat obligaţiuni de 1,5 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 09 septembrie 2019

Enel Finance International NV a lansat obligaţiuni de 1,5 miliarde dolari

Enel Finance International NV, compania financiară înregistrată în Olanda a Grupului, controlată de Enel SpA ("Enel"), a lansat, joi, într-o singură tranşă, o emisiune de obligaţiuni "sustenabile" pentru investitorii instituţionali de pe pieţele americane şi internaţionale, în va­loare de 1,5 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 1,4 miliarde de euro, a transmis compania prin­tr-un comunicat.

Emisiunea, garantată de Enel, a fost suprasubscrisă de aproape trei ori, cu cereri totale de aproximativ 4 miliarde de dolari şi participarea semnificativă a investitorilor interesaţi de responsabilitatea socială, permiţând grupului Enel să continue să îşi diversifice astfel baza sa de inves­titori.

Deciziile de business ale Enel sus­ţin urmărirea următoarelor patru Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD): ODD 7 "Energie curată şi la preţuri accesibile", cu o capacitate suplimentară de peste 11,6 GW; ODD 9 "Industrie, inovaţie şi infrastructură", cu peste 46,9 milioane de contoare inteligente instalate şi inves­tiţii de 5,4 miliarde de euro în inovare şi digitalizare; ODD 11 "Oraşe şi comunităţi durabile", cu investiţii în segmentul de retail şi noi servicii care apelează la surse neconvenţionale de energie, al căror obiectiv este de a realiza, printre altele, 9,9 GW de capacitate de răspuns la cerere şi 455.000 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice; ODD 13 "Acţiune climatică", cu un angajament de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la mai puţin de 0,350 kg / kWheq în 2020 şi de decarbonizare completă până în 2050.

Comunicatul citat notează: "Această emisiune de obligaţiuni, prima de acest fel, a fost gândită să răspundă nevoilor curente de finanţare ale companiei şi este legată de capacitatea Grupului de a atinge până la 31 decembrie 2021 un procent din capacitatea instalată de generare a energiei regenerabile (pe o bază consolidată) egală cu sau mai mare de 55% din capacitatea totală instalată. Pentru a asigura transparenţa rezultatelor, atingerea acestei ţinte (la 30 iunie 2019, era deja de 45,9%) va fi certificată printr-un raport de evaluare specific emis de auditorul angajat în acest scop. Operaţiunea a fost structurată ca o emisiune într-o singură tranşă, de 1,5 miliarde de dolari, plătind un cupon de 2,65% la scadenţa din 10 septembrie 2024. Preţul de emisiune a fost stabilit la 99,879%, iar randamentul efectiv la scadenţă este de 2,676%. Data de decontare a emisiunii este 10 septembrie 2019.

Rata dobânzii va rămâne neschimbată până la scadenţă, sub rezerva realizării obiectivelor de sustenabilitate indicate mai sus până la 31 decembrie 2021. Dacă ţinta respectivă nu este atinsă, se va aplica un mecanism de augmentare care implică majorarea dobânzii cu 25 de puncte de bază începând cu prima perioadă de acordare a dobânzii după publicarea raportului de evaluare de către auditor".

Emisiunea de obligaţiuni reflectă angajamentul Enel de a contribui la realizarea ODD 7.2, respectiv de a "creşte substanţial cota de energie regenerabilă în mixul energetic global până în 2030", mai precizează compania, adăugând că emisiunea de obligaţiuni urmează cele trei tranşe de obligaţiuni verzi plasate anterior de către Enel Finance International NV pe piaţa europeană, cu o valoare totală de 3,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro